Ekko Shortlist Awards 2020
17. nov. 2020 | 15:58

Årets filmfest er lige på trapperne

Foto | Lisa Svelmøe
På lørdag den 21. november slår Bremen Teater i København dørene op for syvende udgave af prisuddelingen Ekko Shortlist Awards.

Efter to uger med sjove og opfindsomme stem-på-mig-videoer er afstemningen til Ekko Shortlist Awards 2020 slut. Vinderne afsløres ved stor prisfest på lørdag.

Af Nicki Bruun

De sidste to uger har brugerne af Ekko Shortlist kunne stemme på deres favoritter til at vinde ved prisuddelingen Ekko Shortlist Awards 2020.

Men nu er afstemningen lukket, og vi er klar til at finde vinderne i et underholdende show på Bremen Teater lørdag den 21. november med skuespillerne Zaki Youssef og Besir Zeciri som værter!

Det har været en utroligt tæt og spændende afstemningsproces, der i år var en uge kortere end normalt. Alligevel har der forholdsmæssigt været flere stemmer end nogensinde før.

Publikum har stemt lystigt på de forrygende kortfilm og præstationer, som en professionel jury af førende filmfolk nominerede til elleve af prisuddelingens tretten priser.

I kampen om de resterende to priser – Shortlist Prisen og Publikum Prisen – er det årets tyve mest populære film på Ekko Shortlist, der er i spil til at vinde. Shortlist Prisen uddeles af juryen og medfølger en præmie på 25.000 kroner, mens Publikum Prisen går til filmen med flest stemmer.

Nøgen opfordring
Undervejs i afstemningen har nogle af de nominerede filmfolk gjort opmærksom på sig selv med såkaldte stem-på-mig-videoer, der er kommet på Ekkos Facebook-side.

Og det er blevet gjort med stor originalitet.

Rapperen Nikoline udfordrede Facebooks censur-regler ved at opfordre folk til at stemme på hendes musikvideo Gourmet, hvor hun optræder nøgen sammen med skuespilleren Sara Hjort Ditlevsen og instruktøren Mathias Broe.

I filmens ånd står hun også i stem-på-mig-videoen frem, som gud har skabt hende, mens hendes kæreste dækkede hendes bryster.

Og holdet bag Lidt endnu, der er lavet på Filmhøjskolen Møn, har opfindsomt genskabt en scene fra filmen, men denne gang med et lidt ændret fokus.

”Er du sikker på, at du har husket at stemme?” spørger den kvindelige hovedperson en ung og lettere irriteret mand, mens de ligger i sengen.

Verdensberømt i Danmark
Stem-på-mig-videoerne er også en mulighed for at få sat ansigt på nogle af de filmfolk, der normalt holder sig bag kameraet.

For eksempel komponisten Lasse Aagaard, der vandt ved Ekko Shortlist Awards i 2017 og i år er nomineret for sin musik i Viktor på månen. Han lagde en video op, hvor han gav et nummer på klaveret, mens instruktøren bag Carsten Jensen-dokumentaren Kunsten at slå evigheden i stykker, Adam Paaske, opfordrede folk til at stemme og komme til prisuddelingen.

Den sympatiske skuespiller Henrik Birch er nomineret for sin rolle i Draget. Men han syntes egentlig, at man også godt kunne stemme på de andre dygtige mænd i kategorien.

Lidt mindre beskedenhed var der andre steder.

”Vil I ikke nok hjælpe mig med at blive verdensberømt i Danmark?” lød det fra hovedpersonen i den animerede dokumentar Gadejørgen, der opruller livet for gademusikanten Jørgen Ernesto Grønning.

Der blev desværre ikke plads til at nominere Niels Olsen for hans overrumplende præstation som avischef i En flirt. Men det afholdt ikke skuespilleren fra at opfordre alle til at stemme på Zinnini Elkingtons film i de kategorier, hvor den er i spil.

Ifølge ham er det #MeToo-aktuelle drama om overgreb på arbejdspladsen årets vigtigste film.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

For syvende gang afholdes Ekko Shortlist Awards.

De bedste kortfilm og præstationer hyldes med tretten priser.

Værtsparret er skuespillerne Zaki Youssef og Besir Zeciri.

Prisfesten finder sted i Bremen Teater den 21. november kl. 19.

© Filmmagasinet Ekko