Ekko Shortlist Awards 2020
02. nov. 2020 | 20:51

Det stærkeste filmfelt nogensinde

Grafik | Lasse Cordsen
150 film har været i spil til at blive nomineret ved Ekko Shortlist Awards. Det har været en fornøjelse for juryen at se dem, men også vist sig meget svært at finde frem til de endelige nominerede.

”Vi er blevet blæst bagover af niveauet,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen, der sammen med juryen ved Ekko Shortlist Awards gør klar til at offentliggøre nomineringerne.

Af Nicki Bruun

I morgen tirsdag den 3. november kl. 14 afslører vi de nominerede til Ekko Shortlist Awards 2020.

Showet løber af stablen lørdag den 21. november i Bremen Teater, og det tegner til at blive et brag af en prisfest. 

Skynd dig at købe billet!

En jury bestående af seksten førende filmfolk, som tæller skuespillerne Marijana Jankovic og Amanda Collin, instruktøren Milad Alami og Filminstituttets konsulent Silje Riise Næss, har den seneste tid set de kortfilm, der er kommet på Ekko Shortlist i det forløbne år.

150 film har været i spil, og det har ikke været nemt at skære kandidaterne ned til de endelige fem nominerede i hver kategori. Faktisk har talentniveauet aldrig været højere end ved denne syvende udgave af prisuddelingen for de største præstationer i kortfilmens verden.

Det tegner i den grad godt for dansk films fremtid, fortæller juryformand og Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

”Film, som med garanti ville være blevet nomineret et andet år, har vi ikke kunnet honorere, hvor gerne vi end ville. Der er simpelthen for mange fantastiske film, som har kvaliteten til at blive vist i prime time på DR eller TV 2,” siger Claus Christensen.

”Vi har været ved at drukne i kvalificerede præstationer, og så er det smertefuldt kun at have fem nomineringspladser. Det gælder ikke mindst kategorien ’bedste fiktion’, som har givet os hovedbrud og gjort arbejdet udfordrende, fordi jurymedlemmerne gudskelov er passionerede mennesker, der har kæmpet for deres favoritter.”

”Dansk film er begavet med en ny generation, der har vigtige historier at fortælle, som er enormt personlig og både favner det eksperimenterende og det bredt appellerende. De er originale og har samtidig sans for publikum.”

Dyster om 25.000 kroner
De kunstnere, som i morgen bliver nomineret af juryen, kan med andre ord godt betragte sig selv som de ypperligste talenter lige nu. Og dem, der er blevet forbigået, vil forhåbentlig rette ryggen og komme stærkt tilbage.

I de sidste to kategorier ved Ekko Shortlist Awards er det ikke en jury, men derimod brugerne, som bestemmer de nominerede.

Det er nemlig årets mest populære film på Ekko Shortlist – dem med flest visninger, uger på onlinehitlisten og højeste antal stjerner – der nomineres til Shortlist Prisen og Publikum Prisen.

Shortlist Prisen uddeler juryen til den af filmene, som de professionelle filmfolk finder stærkest (der medfølger en præmie på 25.000 kroner), mens Publikum Prisen går til filmen med flest stemmer blandt brugerne.

Fra i morgen og to uger frem til tirsdag den 17. november kl. 14 kan brugerne af Ekko Shortlist stemme på deres favoritter.

Vinderne bliver fundet i en sammentælling af juryens vurdering og brugerstemmer. Som vanligt opfordres de nominerede til at lave videoer, hvor de præsenterer sig selv og fortæller om deres film.

Videoerne bliver offentliggjort på Ekkos Facebook-side, og de nominerede må ligeledes gerne gøre opmærksom på deres film på sociale medier.

Højdepunkter fra Ekko Shortlist Awards 2019

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

For syvende gang afholdes Ekko Shortlist Awards.

De bedste kortfilm og præstationer hyldes med tretten priser.

Værtsparret er skuespillerne Zaki Youssef og Besir Zeciri.

Prisfesten finder sted i Bremen Teater den 21. november kl. 19.

Køb billetter her.

© Filmmagasinet Ekko