Nyhed
26. juni 2015 | 11:01

Bankerot på amerikansk

Foto | DR
I Bankerot spiller Esben Dalgaard og Martin Buch hovedrollerne som kokken Dion og sommelieren Thomas. Hvem, der skal spille deres roller i den amerikanske udgave, melder historien endnu intet om.

Kim Fupz Aakesons DR-serie om to venner, der laver en restaurant sammen, skal genindspilles af tv-kanalen AMC.

Af Nicki Bruun

Danske serier som Forbrydelsen og Broen er blevet til The Killing og The Bridge på amerikansk tv. Nu bliver Bankerot den næste, der får en amerikansk version.

DR-serien, der er skabt og skrevet af Kim Fupz Aakeson, har kørt herhjemme i to sæsoner med i alt seksten afsnit.

Det er en såkaldt dramedy, som handler om de gamle venner Dion (Esben Dalgaard) og Thomas (Martin Buch), der slås med hver deres problemer, mens de forsøger at puste liv i en gammel drøm om at lave en restaurant.

Den amerikanske udgave har netop fået grønt lys til første sæson med ti afsnit på tv-kanalen AMC, skriver The Hollywood Reporter.

Den amerikanske genindspilning af Bankerot kommer til at hedde Broke, og det bliver den velrenommerede producer og  manuskriptforfatter Clyde Phillips, der skal styre serien.

Han har tidligere stået i spidsen for seriemorder-serien Dexter og lægger lige nu sidste hånd på dramaserien Nurse Jackie. Han skal arbejde sammen med instruktør Henrik Ruben Genz, producer Malene Blenkov og DR-dramachef Piv Bernth, som står bag Bankerot.

De er øjensynligt glade for Danmark på AMC, som er hjemstedet for Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead.

Kanalen viste de første tre sæsoner af The Killing, den amerikanske version af Forbrydelsen. Og det er her, Susanne Bier instruerer sin første tv-serie, The Night Manager, en miniserie i seks afsnit, der bygger på en spionroman af John le Carré.

Både Broke og The Night Manager forventes at få premiere på AMC i 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko