Nyhed
01. mar. 2022 | 15:26

Biografdirektør stopper

Foto | Dansk Journalistforbund
Han har været formand for Dansk Journalistforbund og direktør i Danske Biografer, men Lars Werge skal nu være mediepolitisk chef i Dansk Erhverv.

Lars Werge forlader efter to corona-plagede år som direktør for brancheforeningen Danske Biografer posten for et job som mediepolitisk chef i Dansk Erhverv.

Af Nicki Bruun

Lars Werge blev i februar 2020 ansat som direktør for brancheorganisationen Danske Biografer.

To år senere skifter han igen kasket. Han har meddelt bestyrelsen og formand Torben Villesen, at han stopper for at blive mediepolitisk chef i Dansk Erhverv.

Lars Werge fratræder senest stillingen ved udgangen af maj, skriver Danske Biografer på sin hjemmeside. Men han har efter eget udsagn været glad for tiden i biografernes brancheforening, selv om det har været to år med store corona-nedlukninger.

”Umiddelbart efter min start hos Danske Biografer blev Danmark ramt af corona, og et par uger senere lukkede statsministeren landet hårdt og effektivt. Siden fulgte yderligere to perioder, hvor biografsektoren i lighed med andre dele af kulturlivet var lukket som følge af restriktioner,” siger 55-årige Lars Werge til Danske Biografer og fortsætter:

”Det er indlysende, at de to år med corona har betydet, at mit fokus på Danske Biografers vegne har været at sikre kommunikation til medlemmerne og til omverdenen – og at sørge for at varetage biografernes tarv over for politikerne bedst muligt.”

Svær dobbeltrolle
Før sin ansættelse i Danske Biografer stod Lars Werge i spidsen for Dansk Journalistforbund, hvor han var formand fra 2015 til 2019.

Den uddannede journalist fratrådte, fordi foreningens bestyrelse ikke længere havde tiltro til ham. Det skete efter en sag, hvor fagbladet Journalistens daværende chefredaktør Øjvind Hesselager var blevet opsagt.

Mens han var direktør for Danske Biografer, vakte Lars Werge opsigt ved at stille op til valg for Socialdemokratiet.

Han er stadig folketingskandidat for regeringspartiet og har dermed været i en svær dobbeltrolle, når han som biografernes formand har skullet udtale sig om eksempelvis det næste medieforlig eller kritisere egne partifælder for deres håndtering af pandemien.

Lars Werge fortsætter også i sit nye job de politiske ambitioner. Han vandt sidste år et kampvalg om at blive folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko