Nyhed
08. maj 2020 | 10:39

Biografer åbner i næste fase

Foto | Jens Nørgaard Larsen
Journalist Anders Højberg Kamp skriver en fast biografklumme i det trykte Ekko, og som mange andre glæder han sig til at kunne komme i biografen igen.

Om præcis én måned – 8. juni – får danske biografer lov til en begrænset genåbning, men der må højst forsamles 30-50 personer.

Af Nicki Bruun

Danske biografer var som forventet ikke en del af pakken, da Mette Frederiksen i går aftes præsenterede planen for fase 2 i regeringens corona-genåbning.

Men efter pressemødet gik Folketingets partier tilbage til forhandlingsbordet. Her til morgen lyder det så, at fase 3 er blevet datolagt til om en måned, nemlig den 8. juni.

Den dag kan en række af landets kulturinstitutioner – heriblandt biograferne – åbne igen, skriver TV 2 og DR.

Det bliver dog ikke en fuld åbning, som biograferne kan se frem til. Forsamlingsforbuddet vil kun blive hævet til at tælle 30-50 personer, så der skal tages godt med forholdsregler for at vise film i landets biografsale. Og større sale fremtræde mere end halvtomme, når der skal vises film.

”Det er en kompliceret operation, og et regnestykke med flere ubekendte faktorer at aftale og planlægge genåbning af biograferne. Derfor håber jeg, at #dkpol viser forståelse for udfordringerne også i genstartfasen,” skrev direktør for brancheforeningen Danske Biografer, Lars Werge, i går aftes på Twitter.

Det var en kommentar til Ekkos artikel, der kom før afsløringen af både fase 2 og 3, hvor han fortalte, at en begrænset genåbning af biograferne vil kræve økonomisk kompensation.

Tvivl om blockbusters
I samme artikel sagde direktøren for Biografklub Danmark, at klubbens medlemmer glædede sig til at komme i biografen igen, og at dugfriske film venter dem og resten af publikum.

Med en åbning den 8. juni kan man nu mere præcist begynde at planlægge, hvordan de resterende fire film i sæsonens program skal vises. Tanken er, at de danske Undtagelsen og Vores mand i Amerika samt Little Women og Wild Rose skal vises hen over sommeren.

Det skal nu planlægges sammen med filmenes distributører. I planerne for fase 3 fremhæves det, at der kan ske ændringer, hvis smittetrykket stiger igen.

Datoen giver også en indkøringsperiode inden de amerikanske blockbusters Tenet og Mulan efter planen har premiere i landets biografer i midten af juli.

Her afhænger meget dog stadig af, hvordan de amerikanske distributører Warner Bros. og Disney vælger at køre filmene frem i hele verden.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko