Nyhed
21. maj 2020 | 10:42

Biograferne åbner, men hvornår?

Foto | Nordisk Film Biografer
Landets største biograf Imperial med omkring 1000 siddepladser har stået tom i over to måneder. Nu kan den åbne, men spørgsmålet er, hvor mange biografgængere der må lukkes ind til en forestilling.

Biograferne kan åbne i dag, men det kommer næppe til at ske, siger direktøren for Danske Biografer, som håber på en fælles åbningsdato for hele landet.

Af Claus Christensen

Først fik biograferne lov til at åbne den 8. juni.

Så gik politikerne til forhandlingsbordet og besluttede at fremrykke åbningen. Flere medier har skrevet, at biograferne kan åbne den 27. maj, men nu udmelder Kulturministeriet, at åbningen kan ske allerede i dag.

Forvirret?

Så er der god grund til at læse videre. For selv om biograferne altså kan åbne i dag, kommer det næppe til at ske.

”Jeg kan med ret stor sandsynlighed, at der ikke er nogen biografer, der kommer til at åbne i dag,” siger Lars Werge, der er direktør for Danske Biografer.

”Der skal først fastlægges nogle konkrete retningslinjer for genåbningen. Vi skal have fastlagt, hvor mange der må komme ind i en biografsal, hvor lang afstand skal der være imellem gæsterne, hvad skal der være af værnemidler og så videre.”

”Selv om vi får generelle retningslinjer for biograferne, er de enkelte biografer også meget forskellige, hvad angår fysisk indretning. Så der er en del, som skal på plads, før vi kan åbne.”

Håber på fælles åbning
Lars Werge håber, at biograferne kan blive enige om at åbne på samme dag.

”Det vil formindske forvirringen hos publikum, og det vil stille os bedre i bestræbelsen på at få nogle spændende film i biografen. Det vil give filmudlejerne lyst til at gribe højere op på hylderne.”

– Hvornår er dit bud på, at biograferne åbner?

”Det tør jeg ikke sige, men vi arbejder på at få et hurtigt svar. Min holdning er, at vi først skal åbne, når det er trygt for publikum.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko