Nyhed
16. nov. 2005 | 14:43

Bog om Jørgen Leth-sagen på vej

Journalist Poul Pilgaard Johnsen udgiver bog om Jørgen Leth-sagen. Han har blandt andet interviewet en af Leths haitianske elskerinder.

Af Mads R. Mariegaard
Poul Pilgaard Johnsen, journalist på Weekendavisen, er den eneste, der har interviewet Jørgen Leth, siden Leths erindringsbog, Det uperfekte menneske (udgivet 29. september), vakte heftig debat, fordi Leth i bogen omtaler seksuelle forhold til mindreårige, haitianske piger. 

En af de haitianske piger, den nu 26-årige Dorothie, taler Poul Pilgaard Johnsen med i sin nye bog om Jørgen Leth-sagen, Det fordømte menneske — Jørgen Leth og den nye sædelighedsfejde. Den udkommer 14. december på forlaget People's Press, skriver Berlingske Tidende i dag. 

"Bogen er et forsøg på at skildre, hvilket mentalt og (køns-)politisk landskab i Danmark, der afslørede sig, da Leth-sagen eksploderede," siger Poul Pilgaard Johnsen til Berlingske Tidende. 

Det fordømte menneske indeholder essays og interviews med blandt andre Lars von Trier, Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden og forfatteren Jens Christian Grøndahl. Jørgen Leth selv bidrager med et essay om samfundsforhold og mentalitet i Haiti. Tumulten om Leth kommenteres i øvrigt på lederplads i EKKO #30.
 
Læs også: Sort fredag for Jørgen Leth

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko