Nyhed
09. maj 2012 | 12:34

Braad Thomsen: Her tog Freud fejl

Foto | Peter Suschitzky
A Dangerous method

Dansk films Freud-ekspert introducerer i aften A Dangerous Method og lover, at han i morgen ikke længere vil kunne kaldes freudianer.

Af Jesper Bo Petersen

Viggo Mortensen spiller psykoanalysens faderfigur Freud, Michael Fassbender hans elev C.G. Jung og Keira Knightley deres fælles patient Sabina Spielrein i et pikant trekantsdrama om sex og psykoanalyse.

I aften afholder Ekko i anledning af det nye nummer snigpremiere på David Cronenbergs A Dangerous Method — og ud over trekløveret på lærredet, vil du kunne opleve filminstruktør og Freud-ekspert Christian Braad Thomsen, som vil introducere filmen.

Det er i Grand Teatret i København, og arrangementet starter klokken 21.30. Billetter kan købes på www.grandteatret.dk under "Genveje til billetbestilling" i højremenuen.

Braad Thomsen anmelder filmen i det nye Ekko, som følger med i billetprisen. ”Det er en nydelse at se to af tidens mest interessante skuespillere lægge krop til Jung og Freud,” skriver han om Fassbender og Mortensen og roser Knightleys horror-agtige gestikulationer.

På aftenen vil han dog ikke tale så meget om selve filmen. Det kommer til at handle om det tema, som Cronenberg, der tidligere har lavet Crash om lidenskab og bilulykker, lader sig fascinere af — nemlig forbindelsen mellem seksualitet og død.

I A Dagerous Method er seksualitet og dødsdrift kernen i trekantsdramaet, og Freud, men særligt Jung og Spielrein dyrkede det i både teori og praksis.

Undtagelsesvis vil Christian Braad Thomsen, der ellers er kendt som dansk films store freudianer, gå i rette med Freud, som han mener tog fejl på netop dette område.

”Efter denne aften vil jeg så endelig undgå at blive kaldt freudianer længere,” lover den danske filminstruktør.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko