Nyhed
03. maj 2012 | 14:41

Snigpremiere: Freud for de frække

Foto | Peter Suschitzky
A Dangerous method

Oplev Keira Knightley, Michael Fassbender og Viggo Mortensen i det pikante trekantsdrama A Dangerous Method, når Ekko lancerer nyt nummer onsdag 9. maj.

Af Jesper Bo Petersen

Hvis du tror, at psykoanalyse bare er tør teori, kan du godt tro om igen.

Omkring Sigmund Freud blomstrede fortrængningerne og perversionerne, som han skrev om. Og Freuds elev C.G. Jung havde - imod sin mesters vilje — et sadomasochistisk forhold til deres fælles patient Sabina Spielrein.

I David Cronenbergs A Dangerous Method fortælles historien. Den 9. maj udkommer det nye nummer af Ekko, og i den anledning viser vi filmen, som først har dansk premiere den 21. juni.

Canadiske Cronenberg har altid udforsket menneskets fascinerende skyggesider, ikke mindst i Fluen, Videodrome og A History of Violence. Og i hans hænder er historien om Freud, Jung og Spielrein blevet til et særdeles pikant trekantsdrama — med tre af tidens mest markante skuespillere i hovedrollerne.

Keira Knightley spiller Spielreins traumer helt ud. Det er Michael Fassbender, der spanker hende i rollen som Jung, mens halvdanske Viggo Mortensen med cigaren kronisk i mundvigen inkarnerer Sigmund Freud.

Det er første gang, filmen bliver vist i Danmark.

Med billetten følger det spritnye nummer af Ekko, hvor A Dangerous Method bliver debatteret og fyldigt dækket. Dansk films Freud-ekspert Christian Braad Thomsen anmelder, og filmprofessor Torben Grodal gør op med arven fra pskoanalysens faderfigur.

Filmen vises den 9. maj i Grand Teatret i København og starter klokken 21.30. Efter filmen byder Ekko og Grand på en forfriskning i biografens foyer.

Billet plus magasin koster 80 kroner og kan købes på www.grandteatret.dk under ”Genveje til billetbestilling” i højremenuen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko