Cannes 2017
23. maj 2017 | 13:17

Cannes holder ét minuts stilhed

Foto | Fox News
Medierne er gået i breaking news efter angrebet på et spillested i Manchester, hvor 22 mennesker i skrivende stund har mistet livet.

”Det er endnu et angreb på kultur, ungdom og glæde,” skriver Cannes-festivalen om terrorangrebet i Manchester og ærer ofrene i dag klokken 15.

Af Nicki Bruun

Indtil videre har 22 mennesker mistet livet efter bombeangrebet i aftes i Manchester under en koncert med popmusikeren Ariana Grande.

Det frygtelige angreb har fået festivalledelsen i Cannes til at udsende en pressemeddelelse, hvor deltagerne opfordres til at ære ofrene.

”Festivalen opfordrer alle besøgende til at vise deres solidaritet med ofrene, deres familier og det britiske folk med ét minuts stilhed i dag klokken 15,” står der i pressemeddelelsen.

”Cannes-festivalen vil gerne udtrykke sin rædsel, vrede og enorme sorg over angrebet på Manchester og dens befolkning i aftes. Dette er endnu et angreb på kultur, ungdom og glæde, på vores frihed, generøsitet og tolerance, og alt det, som festivalen og dem, der gør det muligt, holder kært,” skriver festivalen.

I terrorens skygge
Sikkerheden i Cannes har været ekstra høj i år, hvor metaldetektorcheck har betydet lange køer og frustrerede anmeldere.

Der kan dog ikke herske tvivl om, at den livlige festivalby med sine mange besøgende lige nu er et bombemål, og den anden dag blev sikkerhedsprotokollen sat i gang af, hvad der efter alt at dømme blot var en glemt taske.

Angrebet i Manchester er derfor en forfærdelig påmindelse om, hvorfor sikkerheden er så vigtig.

Ifølge den britiske avis The Guardian skete angrebet i går aftes klokken 22.30, da en mand øjensynligt sprang sig i luften i foyeren til spillestedet Manchester Arena. Dødstallet er på 22 i skrivende stund, og 59 mennesker meldes sårede.

Politiet er i gang med deres undersøgelser, men oplyser, at det bliver behandlet som et terroristangreb indtil flere informationer foreligger.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er den 70. af slagsen.

Den løber i år fra 17. til 28. maj 2017.

© Filmmagasinet Ekko