Nyhed
30. jan. 2018 | 17:03

Cav Bøgelund er død

Foto | Film Maker
Cav Bøgelund stod bag nogle fremragende animationsfilm, men nu er instruktøren gået bort i en ung alder.

Den danske animationsinstruktør og tegneserietegner er omkommet efter en fest på Den Danske Filmskole. Han blev 39 år.

Af Nicki Bruun

Et stort tab har ramt den danske filmbranche henover weekenden. I en alder af bare 39 år er animationsinstruktøren Cav Bøgelund tragisk omkommet efter en fest på Den Danske Filmskole.

Spil- og tegneseriebutikken Fantask, hvor Cav Bøgelund var fast besøgende, skriver på Facebook, at han er druknet på vej hjem fra festen.

Cav Bøgelund blev først uddannet i karakteranimation fra The Animation Workshop i Viborg og efterfølgende som spil- og animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2008.

Her lavede han den tankevækkende afgangsfilm For stor, som er udgivet på Ekko-dvd #6. Filmen er en blanding af cowboyfilm og folkeeventyr i sin fortælling om hovedpersonen Big Man, der bor med sin mor på en farm. Han har et barnligt sind, og da moren dør, må han for første gang i sit liv drage ind til byen.

I 2014 instruerede Cav Bøgelund den Robert-nominerede animerede novellefilm Våbenbrødre om en delingsfører udsendt i Afghanistan, der bliver paranoid, når han bliver beskudt af lokale.

Cav Bøgelund lagde ikke skjul på, at han led af depression. I et af hans sidste opslag på Facebook – fra den 16. januar – skriver han, at han er tilbage på hospitalet for at ”få strøm i hjernen”.

Tegneserier og smagsdommeri
Foruden sine animerede film var Cav Bøgelund også kendt som tegneserietegner med titler som Necropolis og Blodbryllup.

Han kunne også ses som gæst i DR-programmet Smagsdommerne, hvor han i 2014 var inde for at diskutere blandt andet kvaliteterne ved Joshua Oppenheimers dokumentar The Look of Silence. Han var også inde som gæst i Filmselskabet på DRK sidste år.

Cav Bøgelund var tilknyttet produktionsselskabet Film Maker, hvor også instruktørerne May-el Toukhy, Søren Balle og Frederikke Aspöck hører til. Før sin død havde Cav Bøgelund udviklet på den animerede kortfilm Glaspigen sammen med manuskriptforfatter Søren Grinderslev.

På Cav Bøgelunds Facebook-side er triste reaktioner på instruktørens død blevet lagt op det seneste døgns tid.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko