Nyhed
05. dec. 2017 | 11:31

Claus Ladegaard i spidsen for Filminstituttet

Foto | Robin Skjoldborg
Claus Ladegaard bliver siddende i stolen som øverste leder for Det Danske Filminstitut, når han til næste år går fra konstitueret til administrerende direktør.

Den konstituerede filmdirektør bliver fra næste år ansat som administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, der skærer en vicedirektør-stilling væk.

Af Nicki Bruun

Siden Henrik Bo Nielsen i sommer opsagde sin stilling som administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, har der været spekuleret i hans efterfølger.

Forleden vurderede Ekkos chefredaktør Claus Christensen, at pilen pegede på vicedirektør Claus Ladegaard, der har været konstitueret direktør siden Henrik Bo Nielsens fratrædelse.

Nu bekræfter Filminstituttet i en pressemeddelelse, at 55-årige Claus Ladegaard fra 2018 bliver ansat som administrerende direktør.

”Filminstituttet er en væsentlig kulturinstitution, og det er en stor tillidserklæring at få lov til at stå i spidsen for organisationen og for den fremsynede og ambitiøse offentlige filmpolitik, som instituttet er sat til at administrere. At skulle gøre det i samarbejde med dygtige medarbejdere og med verdens bedste filmbranche fylder mig med stor glæde og en hel del ydmyghed,” udtaler Claus Ladegaard i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Dansk film indtager en central placering både nationalt og internationalt, og det er en udfordring at fortsætte den udvikling, men det er en opgave, jeg går ind til med stor lyst og med stor tillid til dansk film.”

En direktør mindre
Det har dog ikke været den nemmeste opgave for Det Danske Filminstitut at finde en administrerende direktør. Claus Ladegaard var i første omgang ikke interesseret i stillingen, som han ikke søgte i første runde.

Bestyrelsen ledte derfor efter en direktør, der kunne indgå i et team med vicedirektør Claus Ladegaard. Men det lykkedes ikke at finde ”et match”, som bestyrelsesformand Anders Kronborg har formuleret det.

Derfor har man nu gjort Ladegaard, der har været ansat på Filminstituttet siden 2006 og i 2015 blev vicedirektør med ansvar for filmstøtte-området, til direktøren for det hele.

”Jeg er glad for, at Claus Ladegaard i anden omgang tog imod bestyrelsens opfordring til at søge stillingen som administrerende direktør for Filminstituttet. Han har klare visioner for dansk films udvikling, og hans erfaringer med støttesystemet og med filmbranchen er afgørende i den digitale omstilling, der pågår,” siger bestyrelsesformanden for Det Danske Filminstitut, Anders Kronborg, i pressemeddelelsen.

”Samtidig har bestyrelsen ansat en direktør, der er en tydelig kommunikator, har en åben og tillidsbaseret ledelsesstil og vil kunne styrke samarbejdet internt på Filminstituttet samt i forhold til branchen og det politiske system.”

Filminstituttet oplyser i en mail til Ekko, at der for fremtiden kun vil være to direktører for Det Danske Filminstitut. Der er foruden Claus Ladegaard tale om Jakob Buhl Vestergaard, der er vicedirektør for Filmhus. Dermed bliver der skåret en stilling i direktionen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko