Nyhed
30. juni 2017 | 13:06

Det Danske Filminstitut skal have ny direktør

Foto | Jan Buus
Henrik Bo Nielsen har igennem årene givet talrige interviews til Ekko. Her er han blevet foreviget af Ekkos fotograf Jan Buus.

Henrik Bo Nielsen siger efter ti år farvel til Det Danske Filminstitut for at tiltræde en stilling i Museumskoncernen ROMU.

Af Marie Hvam

Efter ti år som administrerende direktør for Det Danske Filminstitut har Henrik Bo Nielsen valgt at fratræde sin stilling. Sådan skriver Det Danske filminstitut i en pressemeddelelse.

”Det har været ti utrolige år, hvor der er opnået en lang række resultater både for Filminstituttet og for dansk film. Jeg er stolt over at have fået lov til at stå i spidsen for Filminstituttet i en periode med store forandringer fra analog til digital virkelighed,” udtaler Henrik Bo Nielsen og fortsætter:

”Vi er gået fra relativt få støtteordninger til at dække næsten hele viften af billedbårne fortællinger, og også husets aktiviteter inden for formidling, forskning, museum og digital arkivering har undergået store forandringer.”

Henrik Bo Nielsen forlader stillingen i udgangen af efteråret 2017. 

Grundlaget for fratrædelsen er, at Henrik Bo Nielsen søger ”nye udfordringer”, som det hedder. Han skal være direktør for museumskoncernen ROMU.

Fratrædelsen vækker beklagelse
Der har på det seneste været kritik af Henrik Bo Nielsen. Kritikerne mener, at han har manglet visioner for en branche, der har både økonomiske og kunstneriske problemer. En række fremtrædende instruktører har valgt at forlade dansk film for at gøre karriere i USA.

Kritikken til trods har der i Det Danske Filminstituts bestyrelse været stor tilfredshed med Henrik Bo Nielsens arbejde. Formanden for Det Danske Filminstituts bestyrelse, Anders Kronborg, beklager Nielsens valg.

”Det er med beklagelse, jeg har modtaget meddelelsen om, at Henrik Bo Nielsen stopper som direktør. Filminstituttet skal – både som kulturinstitution og forvaltningsmyndighed – sige farvel til en meget kompetent leder. Dansk film er i konstant udvikling – kunstnerisk, teknologisk, publikums- og forretningsmæssigt, og Henrik Bo Nielsen har leveret en imponerende indsats i en periode med væsentlige udfordringer,” lyder det i pressemeddelelsen.

Konstituerende vicedirektør Claus Ladegaard vil indtræde i rollen som administrerende direktør, indtil der er fundet en ny til at varetage rollen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko