Nyhed
14. sep. 2011 | 15:41

Coster-Waldau gyser med del Toro

Den succesfulde skuespiller skal spille hovedrollen i ny gyser produceret af Guillermo del Toro. ”Jeg er ikke nogen stjerne,” siger danskeren.
Af Mads Suldrup

Nikolaj Coster-Waldau har for alvor vind i sejlene på den amerikanske vestkyst.

Han har spillet sammen med Harrison Ford, medvirket i en Ridley Scott-film og i den populære, Emmy-nominerede fantasy-serie Game of Thrones spiller han rollen som den bestialske Jaime Lannister. 

Nu skal han spille hovedrollen i endnu et stort projekt, der ventes at få premiere til næste år. Den mexicanske instruktør Guillermo del Toro, som tidligere har instrueret den uhyggelige fabel Pans labyrint, skal producere filmen.

Mystik og mord
I filmen, der har titlen Mama, tager et ægtepar sine nevøer og niecer til sig. De har været forsvundet og levet i en skov de sidste fem år, og snart begynder mystiske og morderiske begivenheder at finde sted.

På rollelisten er også Jessica Chastain, der medvirker i årets Guldpalme-vinder The Tree of Life, og som herhjemme snart er aktuel i Oscar-kandidaten Niceville.

Gyseren vil blive instrueret af spillefilmdebutanten Andres Muschietti, der også står bag den kortfilm, som Mama er baseret på.

”Jeg arbejder bare”
På trods af al succesen har Nikolaj Coster-Waldau stadig fødderne solidt plantet på jorden, som han giver udtryk for i det aktuelle nummer af Ekko .

”Sandheden er, at jeg hverken er superstjerne eller stor stjerne eller noget. Prøv og hør, jeg arbejder, ikke også,” fortæller han i et stort interview.

”Man bliver selvfølgelig mere professionel med tiden. Det er bare en udvikling, og i forhold til for ti år siden, så er jeg et andet sted.”

Den 22. september er han aktuel herhjemme i den norske thriller Headhunterne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko