Nyhed
12. nov. 2020 | 15:39

Dansk debutfilm genindspilles i Hollywood

Foto | Thorbjørn Hansen
I danske Ambulancen spiller Thomas Bo Larsen og Paw Henriksen to brødre, der flygter i en ambulance efter et bankrøveri. Nu arbejdes der på en amerikansk genindspilning af filmen.

Action-instruktøren Michael Bay er klar til at lave Laurits Munch-Petersens Ambulancen på amerikansk med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Af Nicki Bruun

Laurits Munch-Petersen er kendt på Ekko Shortlist for kortfilm som Delfinen og Welcome Home. Førstnævnte var nomineret ved Ekko Shortlist Awards i 2018, mens den anden vandt manuskriptprisen ved prisuddelingen sidste år.

Instruktøren har også lavet spillefilm, og nu skal hans debutfilm Ambulancen fra 2005 genindspilles i Hollywood!

Ifølge det amerikanske branchemedie Deadline er manden bag action-blockbusters som Transformers og Bad Boys – Michael Bay – klar til at starte optagelserne af filmen som det første til næste år.

Instruktøren skal have forelsket sig i manuskriptet, der efter sigende har floreret i Hollywood nogle år uden at have fundet én til at realisere det.

Mediet skriver også, at Jake Gyllenhaal er favorit til at indtage en af hovedrollerne, som i den danske film spilles af Paw Henriksen.

Jake Gyllenhaal er en travl herre, der har flere halvdanske projekter på programmet. Han er lige nu i gang med den amerikanske genindspilning af Gustav Möllers Den skyldige, mens han er tilknyttet den svenske instruktørs internationale thriller Snow Blind.

Moralsk dilemma
Interessant nok er Ambulancen ligesom Den skyldige en film, der begrænser handlingen til en enkelt location og foregår i realtid.

Hvor det i sidstnævnte sker over telefonen på en alarmcentral, er Ambulancen – som titlen antyder – hensat til en ambulance. Paw Henriksen og Thomas Bo Larsen spiller to brødre, der begår et bankrøveri for at skaffe penge til deres syge mors operation.

Da de tager flugten i en ambulance, står de pludselig i et moralsk dilemma om liv og død, da der er en alvorligt syg patient og en lægepraktikant i bilen.

Laurits Munch-Petersens film fik lunkne anmeldelser herhjemme og solgte blot knap 50.000 billetter i biografen. Han har siden instrueret en række film og tv-serier, deriblandt dokumentaren Skyggen af en helt fra 2015.

Instruktøren er ikke tilknyttet den amerikanske genindspilning. Men han arbejder på en række danske projekter, som tæller et samarbejde med dokumentaristen Anders Østergaard i en eksperimenterende fortælling om byggematadoren Kurt Thorsens liv.

Trailer: Ambulancen

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko