Nyhed
21. juli 2020 | 12:49

Dansk debutfilm udtaget til Venedig

Foto | Jacob Møller
Simon Sears spiller i Shorta den ene hovedrolle som en politimand, der sammen med sin kollega bliver fanget under voldelige optøjer i et ghetto-område.

”Vi er utroligt beærede over at skulle deltage i en af verdens mest prestigefyldte og respekterede filmfestivaler,” siger makkerparret bag politifilmen Shorta, der får verdenspremiere i en parallelkonkurrence.

Af Nicki Bruun

”Vi vil lave en politifilm, der tager faget alvorligt som en dansk End of Watch eller Training Day, hvor man dykker ned i politimiljøet og viser det fra skyggesiden. En rå, brutal og nærværende verden.”

Sådan sagde Frederik Louis Hviid i 2018 til Ekko om sin kommende spillefilmdebut Shorta, som han har skrevet og instrueret sammen med Anders Ølholm.

Små to år senere er filmen nu klar til at møde verden på et tidspunkt, hvor ikke mindst filmbranchen er hårdt presset af coronavirus.

Men modsat Cannes-festivalen – der måtte aflyse – holder festivalen i Venedig stadig fast i at afholde sin udgave fra 2. til 12. september. Og nu er Shorta blevet udtaget til International Film Critics’ Week, som organiseres af de italienske filmkritikere og løber parallelt med den officielle festival.

Den danske film er en af blot syv film i årets program, hvor også debutanter fra Italien, USA og Mexico giver premiere på deres første film.

”Vi er utroligt beærede over at skulle deltage i en af verdens mest prestigefyldte og respekterede filmfestivaler,” siger Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm i en pressemeddelelse.

”Det er en helt særlig anerkendelse, som vi deler med hele holdet – både foran og bag kameraet, og vi håber, at det kan være med til at få filmen og dens budskab ud i verden.”

Politi i skudlinjen
Sidste år var Danmark også repræsenteret på Venedig-festivalen, hvor Marie Grahtøs spillefilmdebut Psykosia ligeledes fik verdenspremiere i kritikernes parallelkonkurrence.

Og i 2017 viste Annika Berg sin debut, Team Hurricane, i samme uafhængige afdeling på verdens ældste filmfestival. Instruktørens film løb endda med en pris, så danskerne har gode erfaringer i denne kategori.

Action-dramaet Shorta handler om to betjente, der bliver fanget midt i voldelige optøjet i et ghetto-område, da det kommer frem, at en ung mand med indvandrerbaggrund er død i politiets varetægt.

Jacob Lohmann og Simon Sears spiller de to politimænd, der pludselig står i skudlinjen og må kæmpe for livet, da beboernes ønske om hævn bliver stort.

Filmen er produceret af selskabet Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Shorta får premiere i danske biografer den 8. oktober.

Trailer: Shorta

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko