Nyhed
20. jan. 2014 | 11:45

Dansk fantasy-succes bliver til storfilm

Foto | Anders Heinrichsen, Lasse Frank og Erle Kyllingmark
Fra venstre: Jakob Oftebro, Søren Malling og Marie Bonnevie er alle på rollelisten til Kenneth Kainz’ Skammerens datter.

Filmatiseringen af Lene Kaaberbøls Skammerens datter får et lige så stort budget som En kongelig affære. Søren Malling og Marie Bonnevie er på rollelisten.

Af Jacob Ludvigsen

Kvinden i buret viste sidste år, hvor stort potentiale der kan være i at filmatisere bøger, der i forvejen har en stor fanskare.

Nu er en ny dansk bestseller på vej til biograferne.

Den første bog i Lene Kaaberbøls populære ungdomsserie Skammerens børn får premiere i foråret 2015, og i en pressemeddelelse løfter Nordisk Film sløret for store dele af castet.

Skammerens datter handler om landsbypigen Dina, der – meget mod sin vilje – har arvet sin mors evne til at se alle menneskers løgne og skyldfølelser ved at kigge dem i øjnene. Sammen med veninden Rosa ryger hun ud på et eventyr, der sender hende i kløerne på dragefyrsten Drakan.

Hovedrollerne mangler
Selvom castingen blev afholdt i foråret, er det endnu ikke meldt ud, hvem der skal spille hovedrollerne Dina og Rosa.

Det er de andre roller til gengæld.

Drakan skal spilles af Peter Plaugborg (Kvinden i buret, Submarino), mens Søren Malling skal spille Våbenmesteren og Marie Bonnevie Melussina. Også Allan Hyde, Stina Ekblad og Jakob Oftebro er på rollelisten.

I instruktørstolen sidder Kenneth Kainz (Parterapi), mens manuskriptet er skrevet af ingen ringere end Anders Thomas Jensen.

Optages i Tjekkiet og Island
Filmens budget er på 50 millioner, hvilket svarer til budgettet på En kongelig affære. Det betyder, at der skal hives mange mennesker i biografen, men udgangspunktet ser da også ud til at være i orden.

Ud over bogsuccesen er Skammerens datter blevet en succes som teateropsætning med 53.000 solgte billetter på Østre Gasværk, hvor den til marts får en fortsættelse.

Filmen produceres af Nepenthe Film og er støttet af Det Danske Filminstituts børne- og ungdomsordning, der med succes har kastet sig over bogserier i den overnaturlige afdeling.

Sidste år blev Ask Hasselbalchs filmatisering af Kenneth Bøgh Andersens Antboy så populær, at en toer nu er på vej.

Optagelserne til Skammerens datter går i gang i slutningen af februar i Tjekkiet og Island.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko