Nyhed
07. aug. 2020 | 17:56 - Opdateret 07. aug. 2020 | 19:42

Dansk serie skifter hovedpersonen ud

Foto | Wasabi Film
Unge Sandra (Julie Zangenberg) håber at slå igennem som professionel computerspiller i første sæson af GG Horsens, som nu får en ny hovedperson.

Efter kreative uoverensstemmelser bliver Julie Zangenberg udskiftet i ny sæson af GG Horsens, der skal give danskerne tiltrængt skør komik efter coronakrisen.

Af Nicki Bruun

Anmelderne var ude med riven, og Ekkos anmelder svingede ligefrem kniven og gav blot én stjerne til den danske serie GG Horsens, hvor en kvindelig gamer kæmper sig ind i en mandsdomineret verden.

Men det har ikke afskrækket seriens skaber, Morten Vogt Urup.

Han er nu på vej med en ny sæson, hvor meget er ved det gamle, men noget helt centralt er nyt.

Julie Zangerberg spiller ikke længere hovedrollen, hvilket serieskaberen lige nu blot vil forklare med frasen ”kreative uoverensstemmelser”.

”Hun er blevet skiftet ud med Miri-Ann Beuschel, som virkelig er en stjerne på vej frem, særligt inden for komik. Hun har været med i Parterapi, Helved og Doggystyle, hvor hun havde en bærende rolle i sæson to. Hun er helt fantastisk, og jeg er meget stolt og beæret over, at hun vil lege med os,” siger 31-årige Morten Vogt Urup til Filmmagasinet Ekko.

Han har skrevet en ny hovedperson til den kommende sæson, som han håber kan rette op på problemerne i første sæson.

”Julie Zangenberg spillede en lidt bossy pige, der ikke finder sig i noget. Hendes karakter blev desværre lidt kedelig og endimensionel, fordi hun blev meget ligetil i det univers. Så i sæson to vil vi skabe en figur, der er meget mere spændende som hovedperson og har noget på spil.”

Flotte seertal
Bag GG Horsens står den sønderjyske tv-station TV Syd og TV 2 Østjylland. Og her har man ifølge Morten Vogt Urup konstateret gode seertal trods de hårde anmeldelser.

Og det tyder på, at også et ældre publikum har fulgt med i serien, hvis hovedmålgruppe er unge i alderen ti-tyve år.

GG Horsens var et sats, men den gik godt på flow-tv. Mens sidste års Zulu Comedy Galla på TV 2 Zulu kun havde 37.000 seere, og Doggystyle kun blev set af 14.000 på DR3 – men var en succes online – havde vi både flotte tal på flow-tv og online. Alene på TV Syds regionale station var der omkring 60.000 seere per afsnit i gennemsnit, og vi har haft 2,3 millioner views på YouTube,” fortæller Morten Vogt Urup.

GG Horsens er ifølge serieskaberen underholdende, samtidig med at den tager et vigtigt emne op.

”Hele seriens eksistensgrundlag er, at den på mange måder handler om ligestilling. E-sport en af en de eneste sportsgrene i verden, der ikke har kønsopdeling, men alligevel spiller piger og drenge ikke sammen,” siger Morten Vogt Urup.

”Sidste oktober var Ninja – verdens mest populære streamer på Twitch, hvor folk ser, mens man spiller – ude og sige, at han nægtede at spille med piger, fordi de ikke var på hans niveau.”

”Den holdning er desværre udbredt i miljøet. Der er en masse fordomme, som ikke holder stik, men er forældede og gammeldags. Unge reagerer jo dårligt på en løftet pegefinger, så i vores serie viser vi en stærk, kvindelig hovedperson, som er dygtig til at spille. Selvfølgelig kan hun passe ind i den verden, men vi vil ikke prædike.”

Mest hånlatter
Miri-Ann Beuschel slutter sig til et cast bestående af blandt andre Jonas Schmidt, Andreas Bo, Christian Fuhlendorff og Thomas Ernst.

I den nye sæson spiller Jakob Femerling, der fik et gennembrud i Tinka og Kongespillet, en stor rolle som ny figur. Men der er også gæsteoptrædener af så forskellige navne som komikeren Mahamad Habane, Amin Jensen og Sofie Lassen-Kahlke.

Morten Vogt Urup har tidligere stået bag ungdomsserien Hedensted High, der ligesom GG Horsens vakte mere hånlatter end ægte grin blandt anmelderne. Men det tager han med ophøjet ro.

”Det er jo en del af gamet. Komik får nærmest aldrig gode anmeldelser, og GG Horsens er jo meget skørt. Humor er subjektivt, mens drama og action er mere universelt,” siger serieskaberen.

Komik før logik
Han er inspireret af komedier som Anchorman, Step Brothers og Talladega Nights, hvor instruktør Adam McKay og hovedrolleindehaver Will Ferrell skaber en verden, som har plads til uendeligt fjolleri.

”Det er et dumt og utroligt sjovt univers, og der befinder GG Horsens sig også. Første sæson larmer enormt meget i sin måde at være anderledes på. Den er skør og sætter komikken over dramaet, følelserne og logikken,” fortsætter Morten Vogt Urup.

Klovn er det måske i en ekstrem grad, men ellers er al dansk komik på den ene eller anden måde meget socialrealistisk. 29 og Doggystyle er fantastiske serier, men det er meget hverdagsinspireret, og sådan er GG Horsens ikke. Det er farverigt og skørt, og det må der have været brug for i Danmark, siden så mange har set det.”

Ny eksistensberettigelse
Optagelserne af den nye sæson af GG Horsens starter den 17. august, og det er planen, at serien vil blive vist for publikum allerede i slutningen af året.

Med et lille hold på højst tyve mennesker, godt med udendørsscener og naturlig afstand, når hovedpersonerne spiller computer, er der taget højde for smittefaren i corona-tider.

Serieskaberen håber, at han på den måde kan være med til at sætte et mere positivt punktum for et 2020 i pandemiens tegn.

”Jeg har kunnet mærke på skuespillerne, at vi har brug for at lave noget, der får folk til at grine,” siger Morten Vogt Urup.

”Jeg skrev på den kommende sæson, da coronakrisen ramte. Og de første to uger følte jeg, at mit erhverv var det mest ligegyldige i hele verden. Mens jeg prøvede at være morsom, reddede fantastiske sygeplejersker og læger menneskeliv,” fortsætter han.

”Men jeg fandt efterhånden ud af, hvor vigtigt det er med noget underholdning, som kan føre folk ind i en anden verden. Så følte jeg igen en eksistensberettigelse.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko