Cannes 2022
17. maj 2022 | 14:45

Dansk stjerneskud som Frankensteins skaber

Foto | Sky
Clara Rugaard spiller i tv-serien The Rising hovedrollen som en ung kvinde i et overnaturligt univers. Nu står skuespilleren over for sin foreløbigt største rolle i den eksplosive karriere.

Unge Clara Rugaard har hovedrollen som den historiske forfatter Mary Shelley i international storfilm, hvor danskeren står over for Game of Thrones-skuespiller som det legendariske monster.

Af Nicki Bruun

Clara Rugaard spillefilmdebuterede med en rolle i Min søsters børn i Afrika fra 2013, men siden har karrieren udviklet sig eksplosivt for den unge dansker.

Nu har hun sikret sig en kæmpe hovedrolle i den internationale storfilm Mary’s Monster, der handler om Frankenstein-forfatteren Mary Shelleys kamp med psyken og for at forløse historien om det ikoniske monster.

Det skriver branchemediet Deadline Hollywood, der også kan berette, at folkene bag filmen i disse dage er i Cannes, hvor projektet skal skaffe finansiering.

Game of Thrones-skuespilleren Kit Harington, der blev berømt for sin rolle som Jon Snow i fantasy-serien, skal spille det legendariske monster.

”Jeg er utroligt beæret over at komme ombord på dette projekt og være med til at fortælle historien om en indflydelsesrig og revolutionerende kvinde,” udtaler 24-årige Clara Rugaard til Deadline Hollywood.

”Jeg er vildt spændt på at give liv til en hyldet kvindelig stemme og dykke dybere ned i Mary Shelleys verden og indre liv.”

Flere store projekter
Mary’s Monster beskrives som et periodedrama med en nutidig og sprælsk vinkel. Filmen skal instrueres af britiske Farren Blackburn, der har stået bag afsnit af prisvindende serier som Luther og Daredevil.

Det er uomtvisteligt Clara Rugaards største rolle til dato, men den unge skuespiller har allerede medvirket i adskillige storstilede projekter.

Danskeren spiller over for verdensstjernen Hilary Swank i Netflix-filmen I Am Mother og er sammen med Elle Fanning på rollelisten i musikdramaet Teen Spirit fra 2018.

Senest har Clara Rugaard – der har studeret skuespil i England – haft hovedrollen i den britiske tv-serie The Rising, der tidligere i år fik verdenspremiere på Berlinalen. Endelig indtager hun en hovedrolle over for Lewis Pullman i Press Play, der får premiere senere i år.

Vi har med andre ord langt fra set det sidste til det danske stjerneskud. Optagelserne til Mary’s Monster starter efter planen til august i England, så vi skal tidligst regne med en færdig film til næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko