Nyhed
17. jan. 2022 | 10:17

Storroser TV 2-serie før Berlin-premiere

Foto | Henrik Ohsten
Sofie Gråbøl spiller hovedrollen som jordemoderen Ella i TV 2-serien Det største, der foregår på fødestuen på et moderne super-sygehus.

”Lone Scherfig lykkes med intet mindre end at redefinere en genre,” skriver folkene bag Berlinalen, hvor både en dansk serie og en britisk serie med dansk stortalent får verdenspremiere.

Af Nicki Bruun

Jungletrommerne lyder, at Lone Scherfigs kommende TV 2-serie med den foreløbigt uofficielle titel Det største er fremragende.

Det får serien mulighed for at bevise i næste måned. Her får den nemlig verdenspremiere på den tyske festival Berlinalen.

Serien er skabt af Lone Scherfig, der siden Italiensk for begyndere fra 2000 primært har lavet film i England. Især An Education, der blev et stort gennembrud for Carey Mulligan, har været en succes.

Det største er Scherfigs første produktion i Danmark i femten år. Hun har instrueret serien sammen med Søren Balle (Klumpfisken) og Ole Christian Madsen (Krudttønden).

Sofie Gråbøl spiller hovedrollen som jordemoderen Ella, mens også Marijana Jankovic, Sara Hjort Ditlevsen og norske Pål Sverre Hagen er på rollelisten.

To af seriens otte afsnit bliver vist under den engelske titel The Shift. Den foregår på et såkaldt super-sygehus, og der bliver skabt tårnhøje forventninger af den tyske festival.

”Med The Shift lykkes Lone Scherfig med intet mindre end at redefinere en genre,” skriver folkene bag Berlinalen i deres pressemeddelelse.

”Den koncentrerede observation på fødestuen blandes med mangefacetterede karakterer og lange fortællebuer, der skaber interesse for hovedpersonernes liv og problemer.”

Dansk talent i engelsk serie
De nordiske serier står stærkt på årets Berlinale. Også den svenske HBO Max-serie Lust med Sofia Helin (Broen) får premiere på den tyske festival, hvor man også kan stifte bekendtskab med islandske Svörtu sandar.

Og så spiller den 21-årige dansker Clara Rugaard (Min søsters børn i Afrika) hovedrollen i den engelske tv-serie The Rising.

Det er en overnaturlig serie om en ung kvinde, der efter en fest vågner i en underlig tilstand. Hun er nemlig død og havnet i limbo! Nu skal hun finde ud af, hvem der har dræbt hende.

The Rising er en engelsk genindspilning af en belgisk serie, der har været populær i hjemlandet.

Berlinalen løber i år af stablen fra 10. til 20. februar, men alle festivalen film og serier bliver vist i løbet af de første seks dage.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko