Nyhed
04. feb. 2020 | 23:23

Danskere i ny film af Guldpalme-vinder

Foto | Tobias Henriksson
Ruben Östlund har de seneste år bevæget sig op i superligaen af instruktører med mesterværket Force Majeure og Guldpalme-vinderen The Square, hvor en chimpanse spiller en lille, men central rolle.

Ruben Östlund skabte en international karriere for Claes Bang med The Square. Woody Harrelson og flere danskere er på rollelisten i instruktørens næste komedie om modeverdenens rigdom.

Af Nicki Bruun

Overraskelsen var næsten lige så stor som glæden, da Ruben Östlund og Claes Bang vandt Guldpalmen for The Square på Cannes-festivalen i 2017. 

Det blev startskuddet på en flot international karriere for den danske skuespiller.

Nu kan flere danskere håbe på et karriereboost med hjælp fra den svenske instruktør. Både Zlatko Buric og Vicki Berlin medvirker nemlig i Östlunds næste film, Triangle of Sadness, skriver den danske distributør SF Studios i en pressemeddelelse.

På rollelisten er det største navn amerikanske Woody Harrelson, mens hovedrollerne spilles af britiske Harris Dickinson og sydafrikanske Charlbi Dean.

De har rollerne som to modeller, der bliver inviteret på luksuscruise. Da yachten synker, strander de på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone, som viser sig at være den eneste, der ved, hvordan man fisker.

”Jeg blev opdraget til, at det ikke var det ydre, men det indre, der talte. Allerede som barn indså jeg dog, at dette var en velmenende løgn,” udtaler Ruben Östlund.

”I Triangle of Sadness vil jeg gerne udforske betydningen af udseendet gennem vores to modeller Carl og Yaya sat i tre meget forskellige miljøer: modeverdenen, på en luksusyacht blandt milliardærer og en øde ø.”

Rynker og Botox
Ruben Östlund har i et interview med Filmmagasinet Ekko tidligere fortalt om Triangle of Sadness.

”Min kone er modefotograf og har fortalt mange sjove historier om branchen. ’Triangle of Sadness’ er en rynke mellem øjnene, man får, hvis man har haft mange problemer i sit liv. Men den kan fikses med Botox på femten minutter,” sagde instruktøren, da han i 2017 havde dansk premiere på The Square.

Triangle of Sadness er Östlunds første engelsksprogede film, og ifølge pressemeddelelsen er den også hans mest ambitiøse til dato. Optagelserne starter den 19. februar i svenske Trollhättan og rykker senere til Grækenland og en yacht i Adriaterhavet.

Filmen har fået støtte fra en lang række europæiske fonde og filminstitutter, deriblandt Det Danske Filminstitut.

Foruden sin Guldpalme-vinder har Ruben Östlund i det forgangne årti lavet perler som Play og Force Majeure. Sidstnævnte figurerer på listen over 2010’ernes bedste film, som Ekkos redaktion hylder i det nye nummer.

Trailer: The Square

Kommentarer

Ekko #84

Ekko udpeger Ruben Östlunds Force Majeure som en af 2010’ernes bedste film i det nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner abonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko