Nyhed
08. okt. 2013 | 17:18

Danskere laver amerikansk action-serie i Grønland

Foto | Robin Skjoldborg
Ole Christian Madsen bestod instruktørprøven hos Cinemax med Banshee. Nu står han bag Blood & Ice til samme kanal.

Ole Christian Madsen, Anders Thomas Jensen og Creative Alliance står bag Blood & Ice, en action-serie om stormagternes kamp om Grønlands naturressourcer.

Af Marie Andersen

Blood & Ice bliver titlen på den vel nok første amerikansk tv-serie, der primært er udtænkt af danske kræfter.

Seriens hovedmand er Ole Christian Madsen, og den skal laves til den HBO-ejede kanal Cinemax, som instruktøren dermed fortsætter et succesrigt samarbejde med.

Ole Christian Madsen har instrueret adskillige afsnit af Cinemax-serien Banshee, der er blevet en pæn succes med en sprængfarlig blanding af vold, sex og Amish-kultur.

Trio bag historien
Blood & Ice er dog i endnu højere grad et dansk foretagende.

Serien bliver udviklet inden for rammerne af udviklingsselskabet Creative Alliance, som Ole Christian Madsen er en del af, og hvor instruktører som Per Fly, Thomas Vinterberg og Lone Scherfig udvikler engelsksprogede projekter.

Ingen ringere end Anders Thomas Jensen skriver manuskriptet til Blood & Ice sammen med Ole Christian Madsen, og Christian Muff, der var med til at lave computerspillet Hit Man, har været med til at udvikle historien.

Ole Christian Madsen og Anders Thomas Jensen er desuden executive producers, mens Christian Muff er co-executive producer.

Grønlandsk western
Blood & Ice bliver noget så ejendommeligt som en western i grønlandske omgivelser.

I kapløbet om de værdifulde naturressourcer rykker amerikanere, russere og kinesere ind i Grønland, hvor brutale mord pludselig hærger den arktiske idyl.

Serien er en actionserie, og der vil både blive roller til danske og grønlandske skuespillere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko