Nyhed
02. aug. 2019 | 09:56

David Bowie-film bliver til tv-serie

Foto | Rialto Pictures
Thomas Jerome Newton (David Bowie) kommer i The Man Who Fell to Earth fra 1976 til Jorden, hvor hans mission er at finde vand og tage det med tilbage til hjemplaneten.

Sci-fi-kultfilmen The Man Who Fell to Earth med musikeren som rumvæsen er på vej som en tv-serie, der bliver et nyt kapitel i fortællingen.

Af Nicki Bruun

I 1976 virkede det velsagtens ganske logisk for Nicolas Roeg at give rollen som rumvæsen i The Man Who Fell to Earth til nærmest overjordiske David Bowie, selv om musikeren aldrig havde spillet en hovedrolle på film.

Hvem der skal træde i den afdøde rockstjernes sted i den kommende serieudgave, vides endnu ikke.

Men det står klart, at filmen om en alien, der giver sig ud for at være et menneske for at redde sin hjemplanet i rummet, er på vej til den amerikanske tv-kanal CBS Access.

Det er blevet annonceret på den igangværende branchebegivenhed Television Critics Association.

Forfatterne mødes dog først til september, hvor de vil starte på manuskriptet til serien, der efter planen kommer på skærmen i slutningen af 2020, fortæller showrunner Alex Kurtzman ifølge Variety.

Himmelflugt
Den anden showrunner på den nye udgave af The Man Who Fell to Earth, Jenny Lumet, siger til Variety, at man ikke vil forsøge at genskabe Bowies præstation. Man vil hellere undersøge, hvordan alien-figuren vil se ud i moderne tid.

Samtidig fortæller de, at deres serie skal ses som et nyt kapitel til både filmen og bogen af Walter Tevis fra 1963, som det hele er baseret på.

Flere af de centrale kræfter på filmen fra 1976 er gået bort for nylig.

David Bowie døde i 2016, mens instruktøren Nicolas Roeg gik bort sidste år. For under en måned siden fulgte skuespilleren Rip Torn – der spiller over for Bowie i filmudgaven – efter sine to kolleger.

Trailer: The Man Who Fell to Earth

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko