Cannes 2013
28. maj 2013 | 20:27

Den nye Hushpuppy er fundet

Foto | Jess Pinkham
Har man endnu ikke set Hushpuppy, er der råd for det: Den følger gratis med på dvd med Ekko #61.

Hushpuppy er dvd-gaven med det nye Ekko. Nu går Fruitvale Station i dens succesrige fodspor hele vejen fra Sundance og Cannes til Danmark.

Af Jacob Ludvigsen

Sidste år tog Hushpuppy – aktuel på dvd med det nye nummer af Ekko – turen fra hovedprissejr på Sundance til hæder i Cannes’ Un Certain Regard-program.

I år har historien så gentaget sig med en ny independent-film, der også udmærker sig ved at skildre livsforhold for den sorte del af den amerikanske befolkning: Fruitvale Station.

Ryan Googlers film vandt Grand Jury Prize på Sundance i januar og Avenir-prisen i Un Certain Regard i weekenden. Filmener baseret på en autentisk historie om en 22-årig sort mand, der blev skudt af en politimand i Californien i 2013.

Hovedrollen spilles af stortalentet Michael B. Jordan, der slog igennem som den rørende gangster Wallace i The Wire.

Følger Hushpuppy til Danmark
Fruitvale Station
fik rosende ord med på vejen i Cannes fra Ekkos chefredaktør, som i øvrigt også flottede sig med seks stjerner til Hushpuppy.

Og filmen fortsætter med at gå i Hushpuppys succesrige fodspor, faktisk hele vejen til Danmark.

Ligesom Benh Zeitlins magisk realistiske film – om en lille pige, der må lære at stå imod modgang som voldsomme flodbølger, truende fortidsdyr og en dødssyg far – får Fruitvale Station nemlig dansk premiere i første uge af januar. Og igen er det Miracle Film, hvis ildsjæl Jes Gravesen fik en Æres-Bodil sidste år, der står for den danske distribution.

Slavefilm med Brad Pitt
Man kan måske ligefrem spekulere i, at Hushpuppy har banet vejen for større succes til film med racetematikker og afroamerikanske skuespillere i de bærende roller, som ellers traditionelt har haft det svært.

En anden af de mest ventede film i starten af 2014 er Steve McQueens Twelve Years a Slave, der handler om en fri sort mand, der bliver kidnappet i New York og solgt som slave i 1850’ernes Louisiana.

Her har både Quvenzhané Wallis og Dwight Henry fra Hushpuppy i øvrigt mindre roller. Andre navne på rollelisten som Michael Fassbender og Brad Pitt vil dog nok også gøre deres for at trække publikum til.

Kommentarer

Hushpuppy med Ekko #61

Det nye nummer af Ekko kan købes i kiosker og biografer over hele landet.

Man kan også købe bladet eller bestille abonnement på sekretariat@ekkofilm.dk og tlf. 8838 9292.

© Filmmagasinet Ekko