Nyhed
21. okt. 2020 | 16:08

Villeneuve genforenes med stjerneskuespiller

Foto | Wilson Webb
Jake Gyllenhaal spiller politiefterforsker på opklaring i Denis Villeneuves Prisoners fra 2013, og nu gør skuespilleren klar til igen at tørne ud for instruktøren.

Canadiske Denis Villeneuve skal filmatisere Jo Nesbø-roman med Jake Gyllenhaal, der havde hovedrollen i instruktørens gennembrudsfilm.

Af Thea Torp

Jake Gyllenhaal var med til at katapultere Denis Villeneuve ind i Hollywood, da han i 2013 medvirkede i to af instruktørens roste thrillers: Prisoners og Enemy.

I førstnævnte kæmper to mænd med at kontrollere deres vrede mod den tilfangetagne gerningsmand, der tilsyneladende står bag den enes datters forsvinden.

I den anden spiller Gyllenhaal over for sig selv, nemlig som manden, der til sin store skræk spotter en fyr identisk med sig selv.

Ifølge Deadline har Jake Gyllenhaal i årevis forsøgt at finde en undskyldning for igen at samarbejde med Villeneuve, hvis stort anlagte sci-fi-filmatisering Dune er blevet udskudt til næste år.

Nu har skuespilleren fundet svaret i den norske forfatter Jo Nesbos Sønnen, som Villeneuve skal instruere samtlige afsnit af.Gyllenhaal gav angiveligt bogen til instruktøren, der læste den fra ende til anden samme nat, og allerede dagen efter takkede ja til projektet.

HBO har også sagt ja til at lave miniserien, som får den engelske titel The Son.

Remake af dansk film
Bogforlægget foregår i den norske underverden, hvor en heroinafhængig søn af en korrupt politimand går på hævntogt i Oslos kriminelle underverden.

Med på holdet bag serien er også Jonathan Nolan, bror til Christopher Nolan og manuskriptforfatter bag en række af brorens bedste film. Lisa Joy, der sammen med Jonathan Nolan har skabt HBO-serien Westworld, skal være med til at skrive The Son.

Jake Gyllenhaal har en række projekter på tapetet.

Mest interessant er den amerikanske genindspilning af det danske lavbudget-hit Den skyldige. Gyllenhaal skal spille hovedrollen, og filmen instrueres af Antoine Fuqua, mens True Detective-skaberen Nic Pizzolatto har skrevet manuskriptet.

Gensyn med klassiker
Også Denis Villeneuve er en populær mand.

Det udskudte sci-fi-epos Dune er nu en af de mest imødesete film i 2021 med en rollebesætning, der må være en våd drøm for de fleste instruktører. Han har de sidste år har bedrevet kritikerroste sci-fi-værker som Arrival og Blade Runner 2049, men måske er han på vej ind i en helt ny genre.

Villeneuve skal ifølge hans IMDb-side instruere genindspilningen af storfilmen Cleopatra fra 1963.

Det er et projekt, som Sony Pictures har haft under udvikling i årevis, og som har været forbi instruktører som Paul Greengrass, David Fincher og James Cameron.

Det er dog usikkert, hvad der sker med filmen. Konkurrenten Paramount har meddelt, at man arbejder på en film om Cleopatra med instruktør og hovedrolleindehaver i Wonder Woman, Patty Jenkins og Gal Gadot.

I den kommende miniserie The Son bevæger Denis Villeneuve sig dog tilbage til det hårdpumpede thriller-univers, der for alvor fik ham til at bryde lydmuren i Hollywood.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko