Nyhed
06. okt. 2020 | 20:05

Dune får tidligst premiere om et år

Foto | Chiabella James
Den imødesete storfilm Dune og hovedrolleindehaveren Timothée Chalamet er blevet tvunget i knæ af coronakrisen, der udsætter filmen til næste efterår.

Efter udsættelsen af No Time to Die følger storfilmen Dune trop og rykker premieren til oktober 2021. Biografkrisen er nu total.

Af Lasse Torp Hansen

Fans af den legendariske bogserie Dune må nu vente næsten et år, før de kan se Denis Villeneuves længe ventede filmatisering.

Dune, der byder på stjerner som Timothée Chalamet, Stellan Skarsgård, Oscar Isaac, Charlotte Rampling og Javier Bardem, er ifølge amerikanske medier rykket fra den 18. december i år til 1. oktober 2021.

Selv om optagelserne til Dune er i hus, og instruktør Denis Villeneuve i august fik endnu en måned til at færdigklippe filmen, kommer den altså ikke ud til det planlagte tidspunkt.

Udsættelsen er en del af en større dominoeffekt, som naturligvis skyldes coronakrisen, der stadig holder publikum ude af salene – især i USA.

Selskabet Warner Bros., der producerer Dune, har flyttet flere af sine film. Wonder Woman 1984 er rykket til 25. december, mens The Batman får premiere 4. marts 2022.

Årsagen er, at produktionsselskabet ikke vil give deres film premiere tæt på hinanden. Derfor kan de ikke bare flytte én film.

Til gengæld ser det ud til, at The Matrix 4 får premiere allerede i december 2021 i stedet for som ventet april 2022.

Biografkæde lukker ned
Selv om sidstnævnte er en positiv nyhed, ser det stadig ud til, at biograferne vil lide kraftigt i løbet af den filmløse periode.

Biografbranchen kan nu se frem til endnu længere ventetid, inden de kan vise de store amerikanske blockbusters.

Det har ført til, at Cineworld Groups – der ejer en af verdens største biografkæder – holder sine biografer lukket på ubestemt tid.

Herhjemme udgør amerikanske film 60-65 procent af de danske biografers omsætning. Udsættelsen af Dune og især Bond-filmen No Time to Die skubber de biografer, som er mest sårbare, nærmere konkurs.

Trailer: Dune

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko