Nyhed
09. jan. 2018 | 15:20

Ditte og Louise på nye eventyr

Foto | Manuel Claro
I spillefilmen Ditte & Louise vender Ditte Hansen og Louise Mieritz kønsrollerne på hovedet, når Ditte klæder sig ud som en mand og får stor succes.

DR droppede komedieserien Ditte & Louise, men Ditte Hansen og Louise Mieritz vender tilbage i en film, der nu starter optagelserne.

Af Nicki Bruun

Det vakte kritik, da Danmarks Radio sidste år valgte at stoppe komedieserien Ditte & Louise, som ikke fik en tredje sæson.

Serien blev set af omkring en halv million danskere, og DR valgte at lukke serien med begrundelsen, at den ikke samlede danskerne.

Nu skal kvinderne bag, Ditte Hansen og Louise Mieritz, dog prøve at samle danskerne i biografen. De vender nemlig tilbage til seriens univers med en spillefilm, der starter optagelserne den 22. januar og har forventet premiere 30. august i år, lyder det i en pressemeddelelse.

Her fortsætter historien om de to veninder og skuespillere i fyrreårsalderen, der må nøjes med roller som ”nogens mor” eller ”gammel luder”.

Men da Ditte klæder sig ud som manden Ditlev, begynder karrieren at køre på skinner, og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen. Der er med andre ord lagt op til endnu et sjovt syn på forholdet mellem kvinder og mænd, som er mere aktuelt i filmbranchen end nogensinde før.

Køn gennemsyrer alt
Ditte Hansen og Louise Mieritz har siden deres karrierestart i 1990’erne gjort grin med den skæve kønsfordeling i dansk film.

Louise Mieritz var i 1995 med til at starte kvindesatiregruppen Emmas Dilemma, der i 2001 blev en tv-serie på DR. I 2008 opførte Ditte Hansen monologen Bitterfissen på Nørrebro Teater.

Den nuværende #MeToo-bølge har ifølge de to været med til at åbne en vigtig debat.

”Med #MeToo er der en prop, der er blevet taget af, så nu kan vi sige ting lidt mere frit. Sådan har jeg det selv i hvert fald. Køn og sexchikane gennemsyrer det hele, og jeg tror ikke, at det er noget, der slutter. Desværre. Det er ikke overstået i morgen,” siger Ditte Hansen til Berlingske.

Spillefilmen Ditte & Louise skal instrueres af Niclas Bendixen, der også stod for tv-serien, mens Lars von Triers faste fotograf Manuel Claro står bag kameraet.

Filmen har et budget på sytten millioner kroner og produceres af Nordisk Film Productions i samarbejde med DR og støtte fra konsulent Mikkel Munch-Fals på Det Danske Filminstitut.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko