Nyhed
05. maj 2021 | 19:04

Donald Trump udelukkes fra Facebook

Foto | Gage Skidmore
Der blev ikke holdt igen, når Donald Trump som amerikansk præsident holdt tale for sine tilhængere. Nu har hans bramfri retorik ført til fortsat udelukkelse hos Facebook.

Den tidligere præsident i USA har fået forlænget sin blokering på det sociale medie af blandt andre Helle Thorning-Schmidt, men han har oprettet sit eget forum til kontakt med omverdenen.

Af Nicki Bruun

Donald Trump var som præsident i USA verdens mest magtfulde mand. Men også folkene bag verdens største sociale medier er særdeles magtfulde.

Det står klart, efter at Facebooks tilsynsråd – det såkaldte Overnight Board – har besluttet, at Facebook og Instagram bør opretholde blokeringen af Trump, som blev foretaget under Stormen på Kongressen den 6. januar og forlænget på ubestemt tid den 7. januar.

”I betragtning af alvorligheden af overtrædelserne og den løbende risiko for vold var Facebook berettiget til at suspendere Hr. Trumps konti,” lyder det i rådets afgørelse.

Under de voldelige optøjer i Washington D.C. lagde Donald Trump en video op, hvor han erklærede sin støtte til demonstranterne.

Fem mennesker mistede livet i forbindelse med demonstrationen.

Barsler med eget medie
I Facebooks uafhængige tilsynsråd sidder tyve personer, deriblandt Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

De har også udtalt kritik af det sociale medie, fordi det ifølge rådet ikke var hensigtsmæssigt af Facebook at indføre en suspendering på ubestemt tid, står der i afgørelsen.

Den tidligere præsident blev den 8. januar også ekskluderet fra det sociale medie Twitter, og han har i mellemtiden arbejdet på en alternativ måde at få kontakt til folk på internettet.

Allerede inden dagens afgørelse om Trumps fremtid på Facebook, lancerede han på sin hjemmeside et forum, hvor han kan offentliggøre indlæg, der kan deles af andre på Twitter og Facebook.

Men ifølge hans seniorrådgiver, Jason Miller, barsler Donald Trump med et andet og regulært socialt medie, som der kommer mere information omkring i den nærmeste fremtid.

Donald Trump får en chance for at vende tilbage på Facebook, når hans sag senere i år bliver taget til genovervejelse, hvis han ønsker at anke sagen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko