Nyhed
20. feb. 2020 | 10:51

DR-serie udtaget til international festival

Foto | DR
En fjortenårig pige skriver en skoleopgave, hvor hun beskylder sin stedfar for grov vold. Det gør ikke bare livet svært for den lille familie, men også for myndighederne.

Kommende dramaserie med fokus på beskyldninger om vold i hjemmet er blevet udtaget til konkurrence på førende seriefestival.

Af Nicki Bruun

Danmarks Radio har vundet store priser i udlandet for søndagsserier som Rejseholdet og Ørnen, mens Lars Mikkelsen for et års tid siden fik en international Emmy for sit skuespil i Herrens veje.

I disse dage er det terrordramaet Når støvet har lagt sig, der løber over skærmen på public service-stationens hovedkanal DR1.

Til efteråret er der premiere på en serie, som under titlen Ulven kommer handler om en familie, der splittes af beskyldninger om vold i hjemmet. En fjortenårig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, men resten af hendes familie benægter.

Nu er serien blevet udtaget til konkurrence på den internationale festival Series Mania, der kører 20. – 28. marts i franske Lille.

Det må siges at være en succes for en serie, der ikke umiddelbart lyder lige så elementært spændende som eksempelvis krimiserierne Forbrydelsen og Broen.

”Lige så stor interesse, der er for DR Drama, lige så stor tøven er der ude i verden, når jeg nævner, at en sag fra de kommunale gange er vores næste serie,” sagde dramachef på DR, Christian Rank, sidste år til Ekko om serien.

”Det er jeg kun glad for. DR skal skille sig ud. De fleste serier leverer i dag decideret eskapisme. Vi kan ikke konkurrere med Netflix og HBO på drager og dæmoner, men vi kan fortælle vedkommende historier på nye måder. DR skal op på dupperne for at være i front.”

Robert-vinder instruerer
Ulven kommer
havde tidligere under arbejdstitlen En familiesag og er skabt af manuskriptforfatteren Maja Jul Larsen.

Hun blev uddannet på Den Danske Filmskole i 2007 og har siden skrevet afsnit af DR-serier som Borgen og Arvingerne.

Pernille Fischer Christensen er konceptuerende instruktør, mens de øvrige instruktører ifølge materiale fra DR’s internationale salgsafdeling er Samanou Acheche Sahlstrøm, Niclas Bendixen og Robert-vinderen bag Dronningen, May el-Toukhy.

På rollelisten finder man Bjarne Henriksen som socialrådgiveren, der får den svære sag. Også Peter Plaugborg og Christine Albeck Børge medvirker i Ulven kommer.

Der er så sent som i starten af året blevet lavet optagelser af serien, der har forventet premiere på DR til oktober.

Kommentarer

Ekko #84

Interview med serieskaberne bag Når støvet har lagt sig i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner abonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko