Nyhed
17. aug. 2022 | 15:06

DR søger fremtidens filmskabere

Foto | DR
Med talentprojektet Serieskolen med DR Ultra håber tv-stationen at udvikle filmskabere og give dem kompetencerne til at lave serier med et ungt publikum for øje.

I samarbejde med Filmtalent har DR indledt et initiativ, hvor man går på jagt efter talentfulde filmskabere, der vil lave serier til børn og unge.

Af Nicki Bruun

Ekko Shortlist er hjemsted for et hav af talentfulde filmskabere.

Blandt andre Jonas Risvig har slået sine folder på onlinehitlisten med underholdende kortfilm, inden instruktøren fik sit store gennembrud med ungdomsserierne Salsa og Drenge på henholdsvis DR og Viaplay.

Nu søger DR talenter mellem atten og 30 år, der drømmer om at skabe serier til børn og unge mellem ni og fjorten år, som er målgruppen for kanalen DR Ultra.

I samarbejde med paraplyorganisationen Filmtalent – der driver filmværkstederne i København, Aarhus, Odense og Viborg – har public service-stationen startet initiativet ”Serieskolen med DR Ultra”.

Det er et treårigt partnerskab, hvor ambitionen er at finde og udvikle den næste generation af kreative fortællere af dansk serielt børne- ungefiktion, lyder det i en pressemeddelelse fra DR.

”En af vores vigtige opgaver er at give danske børn et tilbud, som er mangfoldigt og afspejler børneliv på tværs af Danmark,” udtaler DR’s B&U-chef Morten Skov.

”Vi håber, at vi kan tiltrække unge kreative talenter, som sammen med os kan skabe fantastiske fortællinger, der er i øjenhøjde med dansk børnekultur, og som børn og unge kan spejle sig i.”

Intensiv talentudvikling
Projektet ligner i høj grad en pendant til et initiativ, som Netflix sidste år søsatte.

I et lignende samarbejde med Filmtalent satte den internationale streamingtjeneste sig for at udvikle en ny generation af danske filmtalenter. Navnet var her endda også Serieskolen, men Serieskolen med DR Ultra er i sit fokus på det unge publikum sit eget projekt.

I mellemtiden er der sket meget i den danske filmbranche. Netflix satte i sommer en stopper for samtlige danske produktioner, da en rettighedsaftale mellem streamingtjenesten og danske produktionsselskaber kuldsejlede.

Der bliver i skrivende stund forhandlet på højtryk for at finde en løsning mellem parterne, men i mellemtiden har DR – der som licensfinansieret institution ikke er del af konflikten – altså kastet sig over talentprojektet.

Her søger man filmskabere, der vil lave live action- eller animationsserier til målgruppen. Første del er åben for alle, der vil lære mere om at producere serier til børn og unge, mens anden del er for cirka tyve udvalgte, som i et intensivt talentudviklingsprogram udvikler deres egne serieidéer og lærer, hvordan man skaber relevante fortællinger til målgruppen.

Interesserede kan læse mere og tilmelde sig forløbet her!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko