Nyhed
02. feb. 2021 | 13:25

Netflix udvikler danske serietalenter

Foto | Netflix
Mikkel Boe Følsgaard og Danica Curcic spiller efterforskere i den kommende Netflix-serie Kastanjemanden, der bliver den næste, men ikke sidste danske produktion for streamingtjenesten.

I samarbejde med de danske filmværksteder vil den internationale streaminggigant give penge til at producere de bedste idéer af talentfulde filmskabere.

Af Nicki Bruun

Her er en mulighed for alle unge filmskabere til at lave en serie for verdens førende streamingtjeneste.

Netflix indgået et samarbejde med den danske paraplyorganisation Filmtalent – der blandt andet står for filmværkstederne i København, Odense og Aarhus – om den såkaldte Serieskolen.

Det er et landsdækkende talentudviklingsprojekt, som er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling.

I fire forløb bliver udvalgte talenter undervist og vejledt af professionelle fra både Netflix og den danske filmbranche i at udvikle det bedst mulige seriekoncept.

De tre bedste talenthold får 100.000 kroner til at producere et pilotafsnit på femten minutter med adgang til værkstedernes professionelle udstyr og vejledning.

Der er sidste frist for at ansøge om at komme med på Serieskolen den 28. februar. Men inden da kan man deltage i et virtuelt informationsmøde den 4. februar kl. 16.00.

Danskere i høj kurs
Netflix er en verdensomspændende streamingtjeneste med over 200 millioner abonnenter.

Virksomheden bruger milliarder af kroner i at producere film og serier over hele verden, også i Danmark. Den dystopiske sci-fi-serie The Rain var første skud på stammen af danske originalproduktioner fra Netflix, og i december kom Tea Lindeburgs Equinox på streamingtjenesten til flotte anmeldelser.

Desuden er flere produktioner under opsejling.

Makkerparret bag The Rain, Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt, arbejder på en ny serie for Netflix. Chosen er en overnaturlig ungdomsserie om en teenager i Udkantsdanmark.

Imens er Søren Sveistrup – manden bag DR-hittet Forbrydelsen – på vej med en serie over sin egen bestseller Kastanjemanden. Det er en anmelderrost og storsælgende krimi, der i Netflix-filmatiseringen har Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne som efterforskere på jagt efter en morder.

Danske filmfolk er med andre ord i høj kurs på Netflix. Forhåbentlig kan vi med hjælp fra serieskolen snart se endnu flere danske talenter på streamingtjenesten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko