Nyhed
02. juni 2015 | 17:01

Eddie Redmayne i Harry Potter-prequel

Foto | Murray Close
Eddie Redmayne var som den forrykte Balem Abrasax et af de få lyspunkter i Jupiter Ascending. Nu springer han ud som troldmand i en fortsættelse af det elskede Harry Potter-univers.

Den Oscar-vindende englænder optages i J.K. Rowlings magiske univers i Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Af Nicki Bruun

De otte film i Harry Potter-serien indtjente den nette sum af lige knap 53 milliarder kroner på verdensplan. Det kan derfor ikke komme bag på nogen, at Warner Bros. ikke er færdige med universet.

De har fået J.K. Rowling, forfatteren bag bøgerne om den bebrillede troldmand, til at skrive manuskriptet til en såkaldt prequel – en historie, der finder sted før den oprindelige fortælling.

Filmen får titlen Fantastic Beasts and Where to Find Them og desuden en højt profileret skuespiller i hovedrollen. Engelske Eddie Redmayne har nemlig takket ja til at spille forfatteren Newt Scamander, der lever i et New York befolket af hekse og troldmænd 70 år før, Harry Potter gør sin ankomst på Hogwarts.

Magisk verden
Newt Scamander er en velkendt figur i Harry Potters magiske verden, hvor han skrev bogen Fantastic Beasts and Where to Find Them i 1927. Den blev siden en del af pensum for Harry og hans venner på Hogwarts. Den handler, som titlen antyder, om magiske væsner og deres væresteder.

J.K. Rowling skrev bogen i 2001 som et supplement til historien om Harry Potter.

Mens Rowling debuterer som filmmanuskriptforfatter, har hun garvede kræfter ved sin side. David Yates overtog Harry Potter-serien i 2007 og instruerede de sidste fire film. Han vil også instruere Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Fortsættelsen er planlagt som en trilogi, hvor første film får premiere den 17. november 2016. De to næste skal komme i 2018 og 2020.

Oscar eller ej
Eddie Redmayne hjemtog i februar en Oscar-statuette for sit portræt af Stephen Hawking i James Marsh’ kritikerroste Teorien om alting. Senere imponerede han som Balem Abrasax i den anderledes dårligt anmeldte Jupiter Ascending fra søskendeparret Andy og Lana Wachowski.

Der begynder så småt at tegne sig et mønster omkring Eddie Redmaynes rollevalg. For nylig var han i København for at optage Tom Hoopers The Danish Girl, hvor han spiller danske Einar Wegener, der som den første i verden fik en kønsskifteoperation og blev til kvinden Lili Elbe.

Det ser således ud til, at Redmayne ønsker at veksle mellem de små, anmelderroste dramaer og de mere bombastiske fantasy-film, hvilket er en interessant karrierevej for en af de dygtigste unge skuespillere i branchen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko