Nyhed
27. aug. 2013 | 19:00

Ekko-forside censureret af Facebook

Foto | Screendump
Sådan så det ud, da Facebook efter få timer bandlyste Ekkos forside med billedet taget af Jes Larsen fra Territorium.

Forsiden med Christoffer Boe og de autentiske morgenbolledamer fra Spies & Glistrup var for meget for Facebook.

Af Jacob Ludvigsen

Fire timer og 25 minutter.

Så længe fik Ekkos nye forside lov til at ligge på Facebook, før den tirsdag aften blev udraderet af den amerikanske mediegigant.

På forsiden ser man Christoffer Boe flankeret af tre af de afklædte kvinder, der spiller Simon Spies’ morgenbolledamer i instruktørens aktuelle Spies & Glistrup.

Det er næppe Boes designerbrille, der har vakt forargelse, men det nøgne bryst, som har en fremtrædende placering på billedet og har udløst blussende kinder i Facebooks kontorgange.

”We removed this from Facebook, because it violates our Community Standards,” lød beskeden til Ekkos administratorer tidligere på aftenen.

This Is Not Porn
Ekkos forside træder dermed ind i en perlerække af danske kulturprodukter, der de seneste måneder har stødt hovedet mod USA’s censur-mur.

I juli blev Aske Bangs musikvideo The Timber Will Fall bandlyst fra Facebook og YouTube. Og i juni blev forfatter Peter Øvig Knudsen først truet med udelukkelse af Facebook for at have postet billeder af nøgne mennesker fra sin hippie-bog og siden udelukket i tre dage for at have linket til en debat om censuren.

Det førte til en kampagne, hvor folk lagde hippie-billedet op på deres Facebook-side med påskriften ”This Is Not Porn”.

Affødte debat
Nu er turen så kommet til Ekkos forside, der i sin kortvarige levetid på Facebook også nåede at dele meningerne blandt de danske læsere.

I kommentartråden fandt nogle læsere den dum og sexistisk, andre syntes, den var flot, og én af de fotograferede kvinder, modellen June Staal Nielsen, kom Ekko til undsætning og fortalte, at fotoseancen havde været både værdig og sjov.

Forsiden kan dog stadig findes på Twitter og her på Ekkos hjemmeside. Og ikke mindst på det nye, fysiske magasin, som kan købes i velassorterede kiosker og biografer over hele landet, online eller på telefon 8838 9292.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko