Nyhed
10. dec. 2018 | 11:22

Kristian Håskjold vinder på belgisk festival

Foto | Rasmus Hasle Jørgensen
Bageren Erik (Troels Lyby) føler sig selv blandt familie og venner ganske alene i Kristian Håskjolds førsteårsfilm fra Super16, En værdig mand.

Ekko Shortlist-vinderen snupper prisen for bedste europæiske kortfilm på den belgiske Leuven-festival og er nu kvalificeret til Oscar-uddelingen.

Af Claus Christensen

Det går godt for den danske filminstruktør Kristian Håskjold.

For fjorten dage siden vandt han hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards 2018 – Shortlist Prisen – med det festlige skilsmissedrama Forever Now.

Og i den forløbne weekend har han vundet prisen for ”Best European Short Film” på Leuven International Short Film Festival i Belgien.

Denne gang er det for hans seneste film, En værdig mand, som er instruktørens førsteårsfilm på Super16. Filmen, der er blevet fremhævet i Ekkos anmeldelse, er skrevet af Marianne Lentz, mens Caroline Steenberg Dam har produceret.

Troels Lyby spiller en bager, der har natarbejde og glider mere og mere ud af familielivet. En radio er hans eneste selskab om natten, hvor han drømmer om at komme igennem til et lytterprogram og blive ”ugens joker”. Men den største isolation oplever han, når han sidder ved middagsbordet med sin familie.

”Filmen balancerer perfekt imellem tragedie og komedie, uden at hovedpersonen mister troværdighed,” lyder juryens begrundelse for prisen i Belgien.

Med prisen er En værdig mand nu kvalificeret til at konkurrere om både European Film Awards og Oscar-festen. I sidstnævnte kæmper den om en nominering med blandt andre Ekko Shortlist-hittet Abu Adnan, som i august vandt Indy Shorts International Festival og dermed også har kvalificeret til at kunne blive Oscar-nomineret.

29-årig Kristian Håskjold er et af de mest lovende talenter i den danske filmundergrund.

Hans kortfilm Forever Now, Reception og Velkommen til Paradis, der alle kan ses på Ekko Shortlist, er blevet vist på 50 festivaler over hele verden. Og især Forever Now har været en succes med hele otte internationale priser samt altså vores egen Shortlist Prisen.

Trailer: En værdig mand

Kommentarer

Kristian Håskjold

Født 1989 i Kolding.

Går på årgang #10 af Super16 som instruktør.

Vandt hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards 2018 for Forever Now.

Hans kortfilm Forever Now, Reception, Tinder og Velkommen til paradis kan ses på Ekko Shortlist.

© Filmmagasinet Ekko