Nyhed
06. mar. 2015 | 08:31

Ekko Shortlist får et æstetisk løft

Foto | Jasper Spanning
Ud, spring over, ind med Søren Spanning og Thomas Ernst var den store vinder ved Ekko Shortlist Awards 2014. Fotograf Jasper Spannings billeder er nu endnu smukkere med Ekkos nye videoafspiller.

Vi har taget Ekko Shortlist under kærlig behandling, så den unikke hitlistes kortfilm nu kan opleves med forbedret lyd og en billedside af HD-kvalitet.

Af Mikkel Frederiksen

Ekko Shortlist, der pt. byder på 297 danske kortfilm fordelt på en top 10 med boblere og arkivet All Time Shortlist, er unikt koncept.

Siden 15. april 2013 har brugerne ikke bare kunnet se film gratis på Ekkos hjemmeside, men via sine views og stjerner til filmene har man også bestemt deres placering på ranglisten.

Shortlist er blevet platformen for danske filmtalenter og i det hele taget kortfilm af enhver afstøbning. Brugbarheden roses ofte, og nu har vi givet teknikken et ekstra nøk, så filmene kan nydes under de bedst tænkelige omstændigheder.

Knivskarpt billede og lyd
Fremover vil videoerne på Ekko Shortlist blive vist i 720-pixel HD med en opløsning dobbelt så høj som før. Hver en skønhedsplet, hvert et solstrejf og hver en svedperle vil dermed stå knivskarpt.

Øregangen er der også kælet for med et nyt 2-kanals AAC-kodeks, der vil få det bedste ud af lyden. Der er dermed klare toner på alle frekvenser – selv når forstærkeren skrues op til elleve.

HD-formatet er valgfrit og kan således fravælges, hvis man sidder på en langsom internetforbindelse. Men også standard-opløsningen er taget under kærlig hånd og vil nu fremstå klarere end før. Med lydsiden værende den samme som ved HD-afspilning er der altså noget for alle at glæde sig over.

Ændringerne berører ikke kun kommende film på listen, men omfatter også nuværende og tidligere film. Der er dermed god grund til at genopdage gamle favoritter, nu hvor Ekko Shortlist er smukkere end aldrig før.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko