Nyhed
16. okt. 2014 | 12:26 - Opdateret 21. okt. 2014 | 13:50

Prisfest for Danmarks største filmtalenter

Foto | Rasmus Koch Studio
Glem alt om endnu et traditionelt awardshow med høj hat og et stillesiddende publikum på plyssæder, når første udgave af Ekko Shortlist Awards løber af stablen.

Fredag 21. november slår vi dørene op til den største fest for græsrødderne i dansk film nogensinde: Ekko Shortlist Awards.

Af Morten Scriver Andersen

15. april 2013 lancerede filmmagasinet Ekko en digital platform for danske kortfilm, Ekko Shortlist. Filmene på den løbende online-hitliste bliver udvalgt af Ekko, men det er brugerne, der bestemmer filmenes placering ved at se dem og afgive stjerner. Hver uge tilføjes nye film.

Ekko Shortlist, hvis originale koncept ikke findes noget andet sted i verden, har været en stor succes. I perioden 15. april 2013 – 25. august 2014 er der valgt 220 kortfilm til Shortlist, som på rekordtid er blevet en af landets største streaming-tjenester.

Filmene er sammenlagt blevet set 2.768.881 minutter svarende til 1.922 dage, 46.148 timer eller 5,3 år. 

Nu er det tid til at lægge tallene til side og fejre Shortlist-talenter som Jens Sætter-Lassen og Sarah-Sofie Boussnina, men også etablerede navne som Birthe Neumann og Søren Spanning. Igennem halvandet år har de alle givet os bjergtagende, rørende, spændingsmættede og hylemorsomme oplevelser.

Fredag 21. november kl. 20 slår vi dørene op for en spritny prisfest, Ekko Shortlist Awards, der afholdes i Øksnehallens Bygning 55 i København (køb billet her). Aftenens vært bliver filminstruktør Michael Noer (Nordvest og R).

”Glem alt om endnu et traditionelt awardshow med høj hat og et stillesiddende publikum på plyssæder. Vi vil lave en levende fest med overraskende indslag og bringe den fandenivoldske ånd, som den danske talentmasse er gjort af, ind i aftenens program,” siger Michael Noer.

Hovedprisen er Shortlist Prisen, der overrækkes af en ti mand stor jury bestående af prominente branchefolk og kritikere, som bliver offentliggjort i næste uge. Med prisen følger en præmie på 25.000 kr.

Ud over hovedprisen uddeles tolv priser. Vi kårer bedste fiktion, bedste dokumentar, bedste animation og bedste eksperiment samt bedste kvindelige skuespiller, mandlige skuespiller, manuskript, fotografering, klipning, scenografi, lyddesign og originale musik.

Den professionelle jury nominerer fem kandidater i hver kategori, og sammen med juryen er det brugerne af Shortlist, der bestemmer udfaldet af aftenens prisregn. De nominerede afsløres i næste uge.

”Vi efterlader al branche-snobberi i døren og byder i stedet velkommen til den almindelige bruger af Shortlist. Vi vil høre alles mening – fra smagsdommerne til cykelhandleren på hjørnet,” siger Ekkos chefredaktør, Claus Christensen.

I ugerne op til prisfesten vil alle på Ekkos hjemmesidekunne stemme på deres egne favoritfilm, og det samlede antal stemmer vægter lige så tungt som juryens beslutning. Man kan stifte nærmere bekendtskab med et udvalg af de nominerede, som Ekko vil interviewe i rundbords-tv-interviews på hjemmesiden.

Ekko Shortlist Awards er sponsoreret af Blockbuster og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Dato: 21. november

Tid: 20.00
(dørene åbner 19.00)

Sted: Øksnehallens Bygning 55 i DGI-byen, Staldgade 16, København

Bestil billet her.

Ekko Shortlist

En ugentlig online-hitliste for kortfilm (maksimum 45 minutter), hvor filmene rangeres efter antallet af visninger og stjerner.

Indeholder både fiktion, dokumentarer, animationsfilm, eksperimenter og musikvideoer.

Hver uge udvælger Ekko-redaktionen nye film, såkaldte boblere, som får chancen for at komme ind på top 10.

Den maksimale tid, en film kan ligge på top 10, er tretten uger. Herefter fortsætter filmen på All Time Shortlist, som rangerer filmene løbende efter visninger og antal stjerner.

© Filmmagasinet Ekko