Snigpremiere
10. dec. 2012 | 11:07

Ekko-snigpremiere på Jagten med Vinterberg

Foto | Jan Buus
Jagten går ind i Thomas Vinterbergs nye film – både efter råvildt og, i overført betydning, en uskyldig mand. Jagten er anledningen til et stort karriereinterview med instruktøren i det nye Ekko.

Kom til snigpremiere på Jagten, mød Thomas Vinterberg og få det spritnye nummer af Ekko i Grand Teatret på onsdag 12. december kl. 19.

Af Claus Christensen

Efter en meget omtalt injuriesag, som fandt en mindelig løsning, er Filmmagasinet Ekko stærkt tilbage med årets sidste nummer.

Forsiden prydes af Thomas Vinterberg, som i et ti siders interview ser tilbage på karrieren – fra gennembruddet med Festen over modgangen i 00’erne til comebacket med Jagten, der endelig får dansk premiere 10. januar.

Vreden spiller en central rolle i Jagten, og Vinterberg fortæller, at den kommer fra en retfærdighedstrang, som han har haft fra barnsben. Han fortæller om dengang, han gik i børnehave og forsvarede sin storesøster over for en fulderik, der endte med at slå lille Thomas bevidstløs i en HT-bus.

”Dér var jeg vred. Og i øvrigt dybt tilfredsstillet bagefter. Det var skønt. Så kom det ud,” siger Thomas Vinterberg, som også kommenterer tilstanden i dansk film.

”Vi er lige præcis dér, hvor vi var, da Trier og jeg gav os til at lave dogme: Alt er røvsygt, men ret velfungerende,” siger instruktøren og fastslår samtidig, hvor ”sindssygt svært” det er at lave film i Danmark på grund af strikse arbejdstidsregler.

”Hvis vi på nogen måde kan flytte en film til et andet land, så gør vi det – men af nød, vi vil jo helst være her, når vi optager en dansk film.”

Ekko lancerer det nye nummer på onsdag 12. december kl. 19 i Grand Teatret i København, hvor magasinet viser Jagten. Efter filmen er der Q&A på scenen med Thomas Vinterberg, hvor også publikum kan stille spørgsmål.

Deltagerne får også et friskt eksemplar af det nye Ekko, der er på gaden samme dag.

Bestil billetter på Grands hjemmeside.

Trailer til Jagten

Kommentarer

Snigpremiere på Jagten

Onsdag den 12. december kl. 19 holder Ekko snigpremiere på Jagten i Grand Teatret. Efter filmen er der Q&A med Thomas Vinterberg, hvor publikum kan stille spørgsmål.

Bestil billetter på Grands hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko