Nyhed
05. okt. 2018 | 10:52

Ekkos biografprojekt er i gang

Foto | Filmmagasinet Ekko
Der er spændende filmoplevelser i vente, når tæppet i dag bliver trukket fra vores projekt med kortfilm i biografen.

De kommende ti måneder vil publikum kunne få en glædelig overraskelse, når en række sjove og tankevækkende kortfilm indtager danske biografer.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

Onlinehitlisten Ekko Shortlist har siden 2013 været hjem for kortfilm af talenterne herhjemme. Nu slår vi et nyt slag for kortfilmen, når vi i det næste lille års tid viser ti nøje udvalgte kortfilm i landets biografer.

Filmmagasinet Ekkos projekt med kortfilm i biografen er startet!

Dermed kan du i de næste ti måneder få en glædelig overraskelse med sjove og tankevækkende kortfilm, når du går en tur i biografen. Hver film bliver vist på det store lærred i en måned.

Vi har lagt vægt på, at filmene er originale og tænkt til det helt korte format, det vil sige maksimum ti minutter.

Op imod 100 biografer er med i projektet – såvel storbyernes CinemaxX som små provinsbiografer. Og de enkelte biografer kan selv styre til, hvilke forestillinger de vil overraske publikum med en filmisk forret.

Desuden er alle biografer velkomne til at slutte sig til projektet!

Ekstra filmoplevelse
Vi vil ikke afsløre, hvilken kortfilm der med filmskaberens samtykke er blevet valgt som den første. Det skal være en sjov overraskelse, hvad biografpublikummet kan støde på i oktober.

Men vi kan godt love, at det er en umådeligt charmerende og underholdende film for hele familien. Den er skabt af en ung, kvindelig instruktør, som vi kommer til at høre meget mere om i fremtiden!

Ekko har desuden produceret en munter intro, som vil blive vist før filmene. Ved næste biografbesøg kan der altså gemme sig en ekstra filmoplevelse, som publikum får ganske gratis oven i billetprisen.

Vi håber, at publikum vil nyde de små kortfilmperler som en lækker appetizer, inden hovedmåltidet i form af en spillefilm ruller over lærredet.

Kommentarer

Kortfilm i biografen

Ekkos projekt med kortfilm i biografen starter i dag og kører de næste ti måneder.

Hver måned bliver en ny kortfilm vist som optakt til spillefilm i danske biografer.

Det sker i samarbejde med filmskaberne.

Projektet er støttet af Biografklub Danmark Fonden, Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut. 

© Filmmagasinet Ekko