Nyhed
11. juni 2018 | 06:15

Ekko lancerer kortfilm i biografen

Foto | Diverse
Siden 2013 har Ekko Shortlist været hjem for fremragende kortfilm. Nogle af dem vil det kommende år indtage danske biografer.

Filmmagasinet Ekko vil forkæle biografgængere over hele landet med sjove og opfindsomme kortfilm af danske talenter. Flere end 100 biografer er med i projektet, der er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.

Af Nicki Bruun

Gode restauranter serverer ofte en overraskelse til deres gæster, en gourmetanretning før det egentlige måltid. Nu tager Filmmagasinet Ekko idéen op i biografen og præsenterer kortfilm, der på ti minutter eller mindre kan give publikum udsøgte oplevelser.

Fra september 2018 til juni 2019 vil biografgængere over hele landet – fra Frederikshavn til Tønder, Helsingør til Langeland – få en velsmagende godbid inden hovedmenuen.

Ekko udvælger med filmskabernes samtykke ti kortfilm fra den gratis onlinehitliste Ekko Shortlist – én ny hver måned – og viser dem i biografen inden den spillefilm, folk har indløst billet til.

Filmene vil blive indledt med en kort vignet, men ellers er det tanken, at publikum ikke skal vide noget på forhånd. De små perler skal være overraskelser.

”Vi har i Danmark en skattekiste af kortfilm. Tænk bare på Oscar-succeser som Valgaften og Helium. Og vi tør godt love, at vi kan finde så veloplagte film, at publikum vil huske dem i lige så høj grad som spillefilmen, når de forlader biografen,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

Over 100 biografer er med i projektet – såvel storbyernes CinemaxX som små provinsbiografer – og de enkelte biografer kan selv styre til hvilke forestillinger, de vil overraske publikum med en filmisk aperitif.

Biografprojektet er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.

”Vi støtter undergrunden i dansk film, og det glæder os meget, at nogle af landets største talenter nu får mulighed for at blive set af et større publikum,” siger Michael Bjørn Nellemann, direktør for Det Obelske Familiefond, der har bevilget Ekko en treårig støtte.

Forfilm i biografen er blot et af en række nye initiativer, der skal få kortfilm ud til et bredere publikum. Ekko er i gang med at udvikle Ekko Shortlist, der med næsten 800 film er en af landets største danske streamingtjenester.

Tjenesten benyttes af 45.000 filmelskere om måneden, og med donationen fra Det Obelske Familiefond vil Ekko lave en række tiltag, blandt andet et stort emnekatalog og en app, som vil gøre filmene lettere tilgængelige via smartphones og tablets.

Ekko Shortlist runder 750 kortfilm

Kommentarer

Ekko Shortlist

En onlinehitliste med de bedste danske kortfilm.

Startede i april 2013 og rummer i dag over 750 film.

Ti af filmene bliver præsenteret i biografen med filmskabernes samtykke.

Støttes af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut, mens C More er sponsor.

© Filmmagasinet Ekko