Nyhed
11. feb. 2011 | 12:27

En streg med filmkonsulenten

Uddrag fra nyt Ekko: Læs her, hvad der fik dokumentarfilmkonsulent Jesper Jack fyret.
Af Helene Withington

Filmkonsulent Jesper Jack er blevet fyret. Det sker efter, at en artikel i det nye nummer af Ekko beskriver, hvordan Jesper Jack under et arbejdsseminar tog en støtteansøger med ud på toilettet for at få en lille én til næsen.

Her bringer vi et uddrag af artiklen Frygt og lede i Avedøre og omegne, hvor en filmaspirant beskriver sit møde med filmbranchen. Aspiranten er journalisten og Ekko-skribenten René Fredensborg, som har forsøgt at få støtte til et dokumentarprojekt om arbejdsløshedsindustrien: 

”Det er en rejse i sindet, lader han mig forstå og spørger, om jeg er med på noget til næsen. Jeg vil lige sikre mig, at vi snakker om det samme.

- Noget til næsen?


’Ja, det er noget virkelig godt noget, jeg har arvet. Kom, så slår vi lige en streg.’


Vi går ud på herretoilettet. Jack snitter og snuser. Det er noget virkelig godt arvestof. Efterladt af en afdød tante, vistnok. Jack lægger en bane på sin håndryg og rækker mig sit lille personlige støvsugerør.


Jeg stikker næsen ned og sniffer hen over hånden. Lidt for hurtigt. Jeg tror godt, Jack kan se, at jeg
også er en slags debutant inden for coke.

Men jeg kommer hurtigt i stødet og begynder at kunne se mig selv som filminstruktør med celebrity-venner, nedringede assistenter og krav om
selektering, hvis nogen truer min position. Så da hotellets bar lukker, genåbner jeg den bare efter endnu et konsulentmøde på lokummet.

Jeg deler ud af de gratis glæder og griner hysterisk, da en ung hotelportier smider mig ud, fordi vi ryger på wellness-hotellet. I stedet ryger vi en joint udenfor. Mig, konsulenterne og TV 2’s udsendte. De tre, der skal afgøre, om min film fortsat skal have støtte. Jeg fornemmer, at heldet er med mig. ”


René Fredensborgs fulde artikel, der også omhandler et højrøstet møde på Zentropa, kan læses i det nye nummer af Ekko, som er på gaden nu.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko