Nyhed
03. mar. 2014 | 22:54

Errol Morris laver fiktionsfilm

Foto | Uoplyst
Errol Morris betragtes som en af verdens førende, politiske dokumentarister, men i sin næste film skifter han virkeligheden ud med en seriemorderfiktion.

Naomi Watts og Bryan Cranston spiller hovedrollerne i dokumentarmesteren Errol Morris’ første spillefilm i 23 år.

Af Kasper Sølvsten

”Holland, Michigan” er titlen på Naomi Watts (Mulholland Drive, Eastern Promises) og Bryan Cranstons (Breaking Bad) nyeste filmprojekt, skriver The Wrap.

Filmen er ren fiktion, men den skal instrueres af dokumentar-veteranen Errol Morris. I 1991 lavede han sin første fiktionsfilm, The Dark Wind, med Lou Diamond Phillips i hovedrollen. Men i de seneste 25 år har han udmærket sig som dokumentarist – en af verdens førende. 

Filmen skal skæres over et meget hypet manuskript af det lovende talent Andrew Sodroski. 

I december skrev vi, at Holland, Michigan toppede den såkaldte The Black List, som er en opgørelse over de mest populære manuskripter i Hollywood, der endnu ikke er blevet til film. 

Tidligere har film som Slumdog Millionaire, Argo og Kongens store tale ligget på The Black List, inden de blev realiseret. 

Sort komedie-thriller
Holland, Michigan er en lille by på bredden af Lake Michigan i USA, som bebos af hollandske efterkommere og massevis af tulipaner. 

Her foregår filmen, der handler om en kvinde (Watts), som får mistanke om, at hendes mand (Cranston) har en affære. Hun går selv i gang med at efterforske sagen og finder ud af, at hendes mand faktisk er seriemorder. 

Watts’ karakter indleder selv en affære med en mand, som spilles af Édgar Ramírez, der er mest kendt for rollen som terroristen Carlos/Sjakalen i tv-serien Carlos

Holland, Michigan skal angivelig være en sort komedie-thriller i stil med Coen-brødrenes Fargo

Politiske dokumentarfilm
Errol Morris slog igennem i 1988 med The Thin Blue Line, som undersøger omstændighederne omkring et mord på en politibetjent i Texas. Filmen førte til, at manden, der var blevet fængslet på livstid for mordet, blev løsladt. 

I 2003 vandt Morris en Oscar for The Fog of War, som handler om en af arkitekterne bag Vietnam-krigen, den tidligere forsvarsminister Robert S. McNamara. 

Errol Morris’ nyeste film, The Unknown Known (dansk premiere 22. maj), handler ligeledes om en tidligere amerikansk forsvarsminister, nemlig Donald Rumsfeld. Han er medproducent på den danskproducerede The Act of Killing

Efter planen får Holland, Michigan premiere i 2015.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko