Interview
01. maj 2019 | 13:27

Kaptajn vil bringe radiokanal sikkert i havn

Foto | TV 2
I sin funktion som direktør for Radio24syv har Jørgen Ramskov mange gange været i panelet på TV 2 News-programmet Presselogen, hvor mediebranchens store spørgsmål er blevet diskuteret.

”Det er fint for stationen, at der kommer nye øjne på,” siger Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov og afviser, at han forlader en synkende skude.

Af Nicki Bruun

Det kom som et lyn fra en klar himmel, da der på arbejdernes kampdag blev udsendt en pressemeddelelse om, at Jørgen Ramskov stopper som direktør for Radio24syv.

Det sker senest den 1. november, hvor radiostationens nuværende sendetilladelse udløber efter megen polemik.

Jørgen Ramskov skal i fremtiden være direktør for brancheorganet Producentforeningen, som har ledt efter en chef, siden Klaus Hansen meldte sin afgang i starten af året.

Det kunne godt se ud, som om kaptajnen forlader den synkende skude, men det er dog ikke tilfældet, fortæller Jørgen Ramskov til Filmmagasinet Ekko.

”Den beslutning traf jeg for nogle måneder siden, og den er helt uafhængig af den politiske tumult. Det er en beslutning om at prøve noget nyt efter otte år. At det blev Producentforeningen, er en glædelig tilfældighed,” siger Jørgen Ramskov, der tidligere har bestridt stillinger hos blandt andre DR, Det Danske Filminstitut og produktionsselskabet Nimbus Film.

”Jeg har altid pendlet mellem film, tv og journalistik og været meget involveret i filmbranchen, så det er et comeback, kan man sige. Da jobbet kom i Producentforeningen, og de henvendte sig til mig, skulle jeg ikke tænke længe over svaret. Men jeg traf beslutningen om, at en eventuelt ny sendeperiode på Radio24syv ville blive uden mig, før jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til.”

Håber på løsning
Jørgen Ramskov forsikrer, at valget alene er truffet ud fra lysten om at prøve noget nyt.

”Man kan jo aldrig forhindre folk i at tænke alle mulige tanker. Det bedste er bare at have et rent hjerte og vide, at beslutningen er truffet uafhængigt. Det ved mine nærmeste og min bestyrelse, så hvad folk ellers må tænke, har jeg for længst opdaget, at man ikke kan lave om på,” siger direktøren, der stadig er optimistisk omkring fremtiden for Radio24syv.

”Jeg håber og tror faktisk på, at der kommer en løsning på Radio24syv. Men jeg tænker også, at det faktisk er fint for stationen, at der kommer nye øjne på. Det bliver en anden model, hvor der skal arbejdes meget mere digitalt, end vi har gjort. Og nye øjne synes jeg faktisk, at man skal tilstræbe i en branche, der udvikler sig så hurtigt.”

Derudover vil Jørgen Ramskov ikke forholde sig videre til, hvordan Radio24syv skal drives i en eventuelt ny sendeperiode, hvis det lykkes at redde radiostationen.

”Når man har besluttet, at man ikke skal være del af en fremtid, skal man holde sig fra at have en masse meninger om, hvad der skal ske. Jeg vil indskrænke mig til at sige, at jeg håber, at radioen fortsætter og gør det i en form tæt på den nuværende. For det er en ubetinget succes, som man kan være stolt af og ville savne, hvis den ikke var der.”

Skal ikke skeje mere ud
Nu handler det for Jørgen Ramskov i første omgang om at slutte ordentligt af på Radio24syv, som han har været direktør for siden starten i 2011.

”Jeg var den første, der blev ansat på radioen, og jeg vil gerne slutte den her sendeperiode og være med til at gøre den så stærk som muligt. Mit job bliver sammen med resten af holdet at sørge for, at vi holder kvaliteten og laver god, engagerende og irriterende radio hver eneste dag,” siger den administrerende direktør.

”Det er klart, at det er en speciel situation for en virksomhed, at den er lukningstruet. Men stemningen er god derinde, så jeg skal sikre, at vi leverer det bedste og kommer sikkert i havn frem til 31. oktober.”

Han mener dog ikke, at den endnu forestående lukning ligefrem styrker ønsket om at lave vild radio.

”En af kvaliteterne ved Radio24syv er jo netop, at der har været en løssluppen stemning, et mod og engagement til at prøve noget nyt. Men vi skal hverken begynde at skeje mere eller mindre ud, end vi har gjort hidtil.”

Bedt om at se frem mod sit næste job som direktør for Producentforeningen, der repræsenterer 122 danske indholdsproducenter i alt mellem film, tv og spil, peger han på, at markedet er under voldsom forandring.

”Der er nogle helt nye spillere på markedet i form af internationale onlinetjenester, som er i gang med at redefinere, hvordan finansiering og distribution af film ser ud. Så der er en masse politisk arbejde i at få nogle rammevilkår, der kan sikre dansk film, dokumentarer og tv-serier,” siger Jørgen Ramskov, der ser frem til de kommende udfordringer.

”Lige så vel som jeg elsker journalistik og den rytme, der ligger i det, elsker jeg film og fortællinger. Så jeg glæder mig!”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko