Nyhed
01. maj 2019 | 10:55

Jørgen Ramskov forlader Radio24syv

Foto | DR
Som en af de mest fremtrædende skikkelser i den danske medieverden har Jørgen Ramskov ofte selv stået i rampelyset, når snakken er faldet på danske medier.

En af mediebranchens store profiler skifter den kontroversielle radiostation ud med posten som direktør for Producentforeningen.

Af Nicki Bruun

Den politiske storm har raset omkring fremtiden for Radio24syv, og nu er radiokanalen blevet ramt af en overraskende nyhed.

Den administrerende direktør siden 2011 forlader stillingen til fordel for posten som direktør for Producentforeningen, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen, der repræsenterer 122 medlemmer i film- og tv-branchen.

”Danske producenter står over for store muligheder og en del udfordringer. Der er sprudlende aktivitet i film- og tv-branchen, og vækstpotentialet for spil er enormt,” udtaler Jørgen Ramskov i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Min ambition er at samle og forene både producenter og fagligheder, så hele branchen i fremtiden vil stå endnu stærkere – og så glæder jeg mig til at kæmpe medlemmernes sag.”

Hvad det betyder for fremtiden i Radio24syv, melder historien foreløbigt ikke noget om. Ramskov tiltræder sin nye stilling, når han har færdiggjort sine opgaver på radiostationen, dog senest 1. november.

Store forventninger
62-årige Jørgen Ramskov tager over fra Klaus Hansen, der tidligere i år fandt nye græsgange som direktør for den regionale filmfond FilmFyn.

Jørgen Ramskov, der er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus, har tidligere været på DR, hos Det Danske Filminstitut, produktionsselskabet Nimbus Film og haft bestyrelsesposter i filmbranchen. Han har også fungeret som skribent af den faste Box office-side i Ekkos trykte magasin.

Producentforeningen glæder sig over at have fået en af mediebranchens profiler som ny direktør.

”Med Jørgen Ramskovs indsigter og erfaring fra flere grene af vores medlemsskare – både fra Filminstituttet, tv, radio og som filmproducent – er han en stærk profil til stillingen som ny direktør for Producentforeningen,” udtaler formanden for bestyrelsen, Fredrik Hillerbrand.

”Vi har naturligvis store forventninger til ham og er glade for at have ham ombord, når arbejdet med blandt andet at sikre rettigheder samt forbedre producenternes generelle produktionsvilkår skal kæmpes videre.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko