Nyhed
12. juni 2016 | 10:49

Asbæk: Euron Greyjoy tæt på Donald Trump

Foto | HBO
Danske Pilou Asbæk, der er med i den nyeste sæson af Game of Thrones, sammenligner sin karakter Euron Greyjoy med Donald Trump.

”Jeg sammenligner ikke Greyjoy direkte med Trump, men det er klart, at han er tæt på,” fortæller danske Pilou Asbæk om sin rolle i Game of Thrones.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Det vrimler med danske skuespillere i HBO’s storserie Game of Thrones.

Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen og Dar Salim har alle haft roller i den populære fantasy-saga, og i sjette sæson, som netop er i gang nu, står Pilou Asbæk også på rollelisten.

Hvis man endnu ikke har taget hul på sjette sæson og vil undgå spoilers, bør man dog nok vente med at læse videre.

Asbæk spiller nemlig Euron Greyjoy, der vender tilbage til sin families kongedømme Pyke for at gøre krav på tronen. Men han må kæmpe om magten mod sin niece Yara Greyoy, der, til trods for at hun er en kvinde, også vil regere.

Fordi Euron ikke er bleg for at prale af sin mandlige udrustning, og fordi han konkurrerer mod en kvindelig modkandidat, er Euron Greyjoy blevet sammenlignet med den republikanske præsidentkandidat Donald Trump i amerikanske medier.

Trump kæmper som bekendt mod demokraternes Hilary Clinton, og da The Hollywood Reporter forelagde Pilou Asbæk sammenstillingen, var danskeren bestemt ikke uforstående.

”Jeg sammenligner ikke Greyjoy direkte med Trump, men det er klart, at han er tæt på, og det er sjovt,” fortæller danskeren i interviewet.

Donald Trump er bombastisk
Selvom Trumps præsidentkandidatur er blevet til virkelighed i USA, og Euron Greyjoy er fiktion i en fantasyverden, kan man finde visse ligheder mellem de to magtpersoner.

I lighed med Trump entrerede Euron Game of Thrones-universet med en så excentrisk strategi, at mange rystede på hovedet af den. Uden sammenligning dræber Euron koldblodigt sin bror, den siddende konge for selv at forsøge at vinde hævd på tronen.

Til The Hollywood Reporter uddybede Pilou Asbæks også sit syn på Trump og Euron.

”Trump startede med at sige: ’Vi bliver nødt til at bygge mure. Det bliver vi bare nødt til.’ Han er meget bombastisk med det, han siger, og med sin tilgang til verden. Euron er også meget bombastisk. Han ydmyger sin niece, og han ydmyger sin nevø med retorik. Han vil gøre Pyke stort igen,” sagde Asbæk med hentydning til Trumps gennemgående motto ”Let’s make America great again!”

I interviewet åbnede danskeren endda op for, at virkeligheden måske kan smitte af på Game of Thrones.

”Nu bliver Trump formentlig valgt som republikanernes kandidat. Derfor bliver han nødt til at bløde op, fordi han har brug for resten af vælgerne. Så måske bløder Euron også op.”

Læs hele The Hollywood Reports interview med Pilou Asbæk her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko