Nyhed
16. juni 2023 | 11:38

Få smagsprøve på Filmskolens dokumentarer

Foto | Anthon Falkenstrøm Tougaard

Rikke Nørgaards afgangsfilm Once Upon a Time on Twitch skildrer tilværelsen for en mand, der lever meget af sit liv i den virtuelle verden.

De nye dokumentarister fra Den Danske Filmskole udforsker i deres afgangsfilm emner som dødsangst, internetkultur og hvad der er tilladt i kunstens navn.

Af Nicki Bruun

Danmark er berømt som et land, der forstår at lave stærke dokumentarfilm.

Mange af vores dygtigste dokumentarister er uddannet fra Den Danske Filmskole, og nu kommer der et nyt kuld ud fra landets førende filmuddannelsesinstitution.

Ligesom fiktionslinjen har dokumentaristerne lavet en fælles trailer, hvor man får et glimt af, hvad der er på spil i deres afgangsfilm.

Se den nederst i artiklen!

Her er der dømt drama, diversitet og leg mellem virkelighed og fiktion. Filmene behandler emner som maskulinitet, søsterskab, dødsangst, internetkultur og hvad der egentlig er tilladt i kunstens navn.

Dokumentarlinjens afgangsfilm kan ligesom fiktionsfilmene opleves på Filmskolens nye festival Generation, der foregår fra 21. til 25. juni i København.

Man kan også se dem ved en eksklusiv forpremiere i Aarhus-biografen Øst for Paradis den 17. juni og til galla-premieren i københavnske Grand Teatret den 19. juni.

Den feminine kraft
Der blev som sædvanligt optaget seks instruktører på dokumentarlinjen, da eleverne startede i 2019. Men årgangen er klar med syv afgangsfilm.

Louis Francisco C. Vernal tager afgang med danse-thrilleren Den udvalgte, der beskrives som en fiktionsfilm bygget op om en dokumentarisk metode.

Ömer Sami – der i 2019 vandt dokumentarprisen ved Ekko Shortlist Awards med Sam and the Plant Next Door – har lavet Eternal Father,der handlerom en mands forsøg på at trodse døden.

Rikke Nørgaard følger i Once Upon a Time on Twitch en mand, der lever meget af sit liv i den virtuelle verden. Mille Fehmerling skildrer i hybrid-børnefilmen Jorden kalder Jenny psykisk sårbarhed i hjemmet fra et barneperspektiv.

Børnene er også i fokus i Mikkel Kruses Vokseværk, der over en dag viser indtryk og gruppedynamikker i en børnehave. Imens ser Pauline Tarp Merrildgaard i Vildkvinde på den feminine kraft med et intimt indblik i en række kvinder.

Den syvende film er af Thomas Elley, som har gået på fiktionslinjen og her lavet afgangsfilmen Nationen. Men talentet har også fået lov til at producere en dokumentar.

I Romantica udforsker instruktøren forskellige drenge og mænd, der fortaber sig i beruselsens mørke.

Trailer: Dokumentar-afgangsfilm fra Den Danske Filmskole

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko