Nyhed
07. juni 2023 | 12:57

Filmskolen lover stor oplevelse

Foto | Den Danske Filmskole

Emma Sehested Høeg og Dulfi Al-Jabouri spiller to af hovedrollerne i Sammen er du mere, der er en af de seks nye afgangsfilm fra Den Danske Filmskole.

Den snart uddannede årgang på Den Danske Filmskole viser deres afgangsfilm, som tæller stjernespækket teambuilding-komedie og Cannes-vinder. Se trailer!

Af Nicki Bruun

”Mød den nye generation af filmskabere.”

Det er budskabet i den højdramatiske trailer, som Den Danske Filmskole har udgivet for de seks fiktionsafgangsfilm, som den snart uddannede årgang har lavet.

Se traileren nederst i artiklen!

Her ses blandt andre Emma Sehested Høeg, Dulfi Al-Jabouri, Natalie Madueno og Simon Sears, der alle medvirker i den tragiske teambuilding-komedie Sammen er du mere.

Den er instrueret af William Sehested Høeg – der som navnet antyder er bror til Emma – som har en række kortfilm på Ekko Shortlist, deriblandt publikumsvinderen Tyran. Sammen er du mere har instruktøren skrevet sammen med Oscar Dyekjær Giese, der er kendt som skuespiller i blandt andet Nordvest, men nu også er uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen.

Den og de fem andre film vises 18. juni i Aarhus og 20. juni i København, hvor instruktører og producere vil være til stede. Man kan også se dem under Den Danske Filmskoles nye festival Generation, der løber af stablen 21. – 25. juni.

Lange kortfilm
En anden af afgangsfilmene, Marlene Emilie Lyngstads Norwegian Offspring, vandt for nylig en pris for bedste filmskolefilm på årets Cannes-festival.

Den dramadokumentariske historie om en norsk mandsforsøg på at gøre en dansk kvinde gravid begejstrede juryen på verdens førende filmfestival. Hvis det indikerer niveauet, har vi nogle spændende film i vente.

De tæller også Ekko-blogger Las Dyhrcrones Fri, om søskendesorg i det københavnske graffiti-miljø, og Thomas Elleys provinsdrama Nationen, hvor to brødre advarer folk i en landsby om, at der er en ulv i området.

Det er umiddelbart svært at lure nogle tendenser i filmene, der øjensynligt kommer vidt omkring både visuelt og i forhold til tematik. Men for hovedpartens vedkommende er der tale om spilletider i den lange ende for kortfilm-formatet.

De fire nævnte film varer alle 45 minutter, mens de resterende to – norske Adrian Skarstads naturthriller Helvete og Sofia Due Rosenzweigs venskabsdrama I Ghosted You – holder en spilletid omkring en halv time.

Trailer: Afgangsfilm fra Den Danske Filmskole

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko