Sponsoreret
09. okt. 2020 | 13:18

Fede film til efterårsferien

Foto | Wilson Webb
Den unge kvinde Jo March (Saoirse Ronan) indleder i Little Women et venskab med naboens søn (Timothée Chalamet), men de to mennesker liv bevæger i forskellige retninger.

Blockbuster har både skæv komik og autentisk drama til at sikre underholdningen, når familien, kæresteparret eller vennerne holder filmaften.

Af Filmmagasinet Ekko

Blæst og regn samt et begrænset program i biograferne på grund af coronakrisen gør efterårsferien til en perfekt tid at se film derhjemme.

Blockbuster har med over 10.000 film at vælge imellem noget for enhver smag, og der er mange perler iblandt!

Vi anbefaler en række titler, der kan sikre underholdningen i hjemmebiografen, hvad enten det er familien, kæresteparret eller vennerne, som holder filmaften.

Her er både skæv komik, autentisk drama og en koncertfilm så overrumplende, at man endegyldigt forstår, hvilken kraft musik er.

 

Little Women


Greta Gerwig får med sin livlige stil fortiden til at føles evigt aktuel i filmatiseringen af romanklassikeren Little Women.

Man forelsker sig i de energiske March-søstre (Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh og Eliza Scanlen), der i 1800-tallets USA søger selvstændighed og lykke trods en mandsdomineret verden præget af fattigdom.

De morsomme og rørende præstationer står i kø i det stjernespækkede drama, hvor også Meryl Streep, Timothée Chalamet og Laura Dern er på rollelisten.

Der er både smuk periodeskildring og sjov sædekomedie i filmen om komplekse kvinders livsrejse. Et levende lille mesterværk, som fortjener at blive set!

Se filmen!

 

Kød & blod

 

En af årets danske filmsucceser druknede i det aparte år, som 2020 har været.

Jeanette Nordahls debutspillefilm blev udtaget til Berlinalen og fik forrygende anmeldelser, men den havde premiere, netop som coronakrisen lukkede landets biografer.

Nu er der gudskelov mulighed for at opleve mafiadramaet hjemme i stuen, og det kan anbefales alle, der er fans af Sidse Babett Knudsen eller bare elsker stærke, danske dramaer.

Kød & blod fortæller med nervepirrende spænding historien om Ida (Sandra Guldberg Kampp), hvis mor dør i et trafikuheld. Den unge kvinde bliver sendt til sin kriminelle familie, der styres med hård hånd af matriarken Bodil (Sidse Babett Knudsen).

Det hårdtslående drama skaber et troværdigt miljø fra undersiden af det danske samfund, hvor syngende lussinger er en kærlighedserklæring.

Se filmen!

 

Dark Waters

 

Mark Ruffalo leverer en fænomenal præstation som advokat på jagt efter retfærdighed i whistleblower-dramaet Dark Waters.

Historien lyder for frygtelig til at være sand, men det er faktisk ganske autentisk. Forsvarsadvokaten Robert Bilott gik til kamp mod gigantvirksomheder, der helt bevidst pumpede giftige kemikalier ind i uvidende borgere.

Instruktøren Todd Haynes er kendt for sin elegance i film som Carol og Far from Heaven, og i Dark Waters lader han et gennemgribende mørke udfolde sig med stor effektivitet.

Man fornøjes over det medrivende drama, mens man forarges over den grumme virkelighed.

Se filmen!


Aretha Franklin – Amazing Grace


Ekkos anmelder gav topkarakteren seks stjerner og sammenlignede Aretha Franklin ­– Amazing Grace med en religiøs oplevelse.

Det er umuligt ikke at blive revet med, når Aretha Franklin synger på optagelserne fra 1972, hvor hun indspillede sit skelsættende live-album Amazing Grace.

Sangerens guddommelige stemme akkompagneres i filmen af fascinerende optagelser fra den kirke, der agerede lydstudie for indspilningen. Man mærker ånden i kroppen, når de spirituelle toner fylder rummet ud.

Det tog årtier, før filmen så dagens lys, fordi Aretha Franklin krævede enorme summer for sin medvirken. Men den er al ventetiden værd.

Se filmen!

 

Den hemmelige have


Hvis hele familien inklusive børn og kæledyr skal samles om en opløftende film, er Den hemmelige have et godt bud.

Historien følger tiårige Mary, hvis rige forældre dør. Derfor bliver pigen sendt fra familiens hjem i Indien – der tidligere var britisk koloni – til onklens herregård i England.

Sammen med sin syge fætter opdager Mary en hemmelig og magisk have, der forandrer børnenes liv.

Den bevægende film er baseret på Frances Hodgson Burnetts roman fra 1911. Børnene spiller charmerende, mens Colin Firth og Julie Walters repræsenterer den voksne verden.

Se filmen!

 

Bombshell – Opgørets time


Bombshell – Opgørets time havde biografpremiere i starten af året, men den er mere relevant end nogensinde.

Filmen handler om sexchikane og overgreb på den amerikanske tv-station Fox News, og efter Sofie Linde stod frem og afslørede et overgreb, er sagerne væltet frem herhjemme.

Mekanismerne bag magtmisbruget bliver udforsket i det intense drama, der udruller historien om chefen Roger Ailes og hans forfærdelige udnyttelse af kvindelige journalister.

John Lithgow er uhyggeligt overbevisende som den frygtelige tyran, der forlanger seksuelle ydelser og underkastelse. Og man frydes, når et trekløver – spillet af Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie – tager kampen op med krænkeren.

Se filmen!

 

Blokhavn


Den danske animationskomedie Blokhavn blev et overraskende hit i biograferne, og nu kan filmen nydes i hjemmesofaen.

Satiregruppen Gigis giver et tiltrængt spark over skinnebenet til dansk film med den veloplagte historie om en gruppe venner af anden etnisk herkomst.

De taler et særdeles opfindsomt slangsprog, som man skal holde tungen lige i munden for at følge med i.

Men midt i den grovkornede humor udfordres publikums fordomme, når danskere med en anderledes kulturel baggrund bliver vist som de følsomme individer, alle mennesker er.

Det er en film, der først skaber latter og siden eftertænksomhed.

Se filmen!

 

Honey Boy


Shia LaBeouf er noget af en vildbasse. Men den 34-årige skuespiller, der flere gange har været på kant med loven, er indiskutabelt en blændende skuespiller.

I Honey Boy fortæller han sin egen historie om at vokse op som barnestjerne med en uligevægtig far. Og han spiller selv faren, der presser sønnen ind i filmbranchen.

Det er en hjerteskærende og hudløst ærlig film, som skuespilleren har skrevet. Og man får faktisk en dybere forståelse af Shia LaBeouf, der er andet og mere end overskrifterne i sladderbladene.

Se filmen!

 

Scoob!


Den skøre hund Scooby Doo og hans menneskevenner har underholdt børn og barnlige sjæle i flere årtier i tv-serien om gruppens jagt på overnaturlige fænomener.

Nu kan hunden med den karakteristiske stemme opleves i den første animationsfilm, hvor man både møder Scooby og hans ven Shaggy som børn og voksne.

De tager på eventyr med Mysteriebanden, som de kalder deres gruppe. Og det er både skørt og spændende, når de kaster sig over det mest udfordrende mysterium nogensinde: en sammensværgelse, der planlægger at slippe spøgelseshunden Cerberus løs i verden!

Se filmen!

 

Queen & Slim


”En af de bedste og vigtigste film i år,” skrev anmelderen Richard Roeper i slutningen af 2019 om Queen & Slim.

Filmen skildrer et afroamerikansk pars første date, som ændrer voldsom kurs, da de bliver stoppet af en truende politibetjent. I selvforsvar skyder de og tager på flugt gennem USA med politiet i hælene.

Det er en højaktuel racefortælling, der er blevet kaldt vor tids svar på klassikeren Bonnie and Clyde. Det er også en voldelig, følelsesladet og sexet historie om to unge mennesker, der prøver at finde sig selv og hinanden i en barsk verden.

Se filmen!


She Dies Tomorrow


Titlen leder tankerne hen på en klassisk gyser, hvor en kvinde med høje skrig kæmper for livet. Men She Dies Tomorrow er meget mere end det.

Det amerikanske gyserdrama er ikke uden grund blevet sammenlignet med Lars von Triers Melancholia.

Der er samme kompromisløshed i den både skræmmende og hylemorsomme historie, hvor deprimerede Amy i sit nye hus pludselig frygter, at hun skal dø dagen efter.

Kate Lyn Sheil leverer en præstation, der kryber ind i knoglerne. Og med sit fokus på isolation og ensomhed er det et drama, som har noget at fortælle os her midt i coronakrisen.

Se filmen!

 

The Peanut Butter Falcon


Årets bedste bud på en skæv indiefilm, der udfordrer og efterlader én med et smil på læben.

Sådan kan man kort præsentere The Peanut Butter Falcon, der handler om den 22-årige mand Zak. Han har Downs syndrom, men drømmer om at blive wrestler og møde sit idol. Derfor stikker han af fra den institution, hvor han bor.

Han stifter bekendtskab med et broget persongalleri af specielle mennesker. Shia LeBeouf er herlig i rollen som en krabbefisker, der hjælper Zak ned ad floden som i en fortælling af Mark Twain.

Filmen er fuld af lune og sydstatsatmosfære, og en række dygtige skuespillere stråler i det kærlige portræt af en fattig, men åndrig del af USA.

Se filmen!

 

Ema


Chilenske Pablo Larraín har med film som El Club og No markeret sig som en af Sydamerikas førende instruktører.

Det førte ham til Hollywood, hvor Larraín imponerede med en biopic om JFK’s enke i Jackie.

Filmfans skylder sig selv at stifte bekendtskab med instruktøren, der også har fået gode anmeldelser for dansedramaet Ema.

Gael García Bernal er atter med i Larraíns nye film, men denne gang er den mexicanske skuespiller andenviolin i fortællingen om et ægtepar, der kommer i krise efter en voldsom hændelse med deres søn.

Dramaet handler først og fremmest om kvinden i ægteskabet, Ema, der kaster sig ud i vild frigørelse med dans og et lesbisk orgie som ingredienser.

Se filmen!Kommentarer

Annoncørbetalt indhold

Denne artikel er sponsoreret af Blockbuster.

Filmene er udvalgt i samarbejde mellem Blockbuster og Filmmagasinet Ekko.

Teksterne er skrevet af Ekko.

© Filmmagasinet Ekko