Nyhed
23. juni 2020 | 15:09

Festival inviterer Danmark til at se kortfilm

Foto | Jesper Christensen
Jonas Risvigs intense kortfilm Sort som Iris, om en piges liv med sin far i en udsat boligblok, fik premiere på Ekko Shortlist og er blevet udtaget til filmfestivalen i Odense.

Odense International Film Festival afholder en fysisk festival, men har også udviklet en streamingtjeneste, så man kan se filmene online.

Af Nicki Bruun

Det var en nødløsning i ellevte time, da dokumentarfestivalen Cph:Dox i foråret måtte droppe at afholde en fysisk festival på grund af coronakrisen og i stedet gik online.

Hos landets største kortfilmfestival – Odense International Film Festival – holder man fast i at afholde den fysiske festival fra 24. til 31. august.

Men samtidig har festivalen udviklet streamingtjenesten OFFstream.dk, som går i luften 3. august. Her vil der ligge 150 kortfilm fra festivalens bagkatalog, mens publikum fra første dag af årets udgave og to uger frem også kan se de 129 udvalgte film digitalt for en pris på 89 kroner.

”Faktisk gik vi allerede i gang med at udvikle på streamingtjenesten sammen med Kulturregion Fyn, inden vi overhovedet vidste, at corona fandtes – og set i bakspejlet er jeg enormt glad for, at vi startede den proces,” siger festivalleder Birgitte Weinberger i en pressemeddelelse.

”OFFstream.dk er udviklet og skabt med en enorm kærlighed til det korte medie og ønsket om at nå længere ud i landet med fantastiske kortfilm.”

Fra Ekko til Odense
Programmet på årets OFF byder på en række spændende premierer og andre stærke film fra både Danmark og udlandet.

Blandt de 129 udvalgte finder man Ekko Shortlist Awards-vinderen Jonas Risvigs intense Sort som Iris. Den unge instruktør gav filmen premiere på Ekko Shortlist kort efter sejren med Ingen siger farvel, men alle forsvinder, og nu kan Sort som Iris også ses i Odense.

Det samme kan halvdelen af midtvejsfilmene fra tiende årgang på filmuddannelsen Super16.

De kunne i efteråret alle ses i en periode på Ekkos hjemmeside, hvor vores anmelder udpegede Zinnini Elkingtons En flirt til et mesterværk. Den er dog ikke blandt de tre, som kan opleves på OFF: Et tårn af to, Bleed og Pinkies begravelse.

Den velrenommerede og prisvindende lyddesigner Peter Albrechtsen er årets kunstneriske profil, der med sit talent skal sætte et aftryk på festivalens tema ”sanselighed”.

Læs mere om festivalen og se det komplette program på Odense International Film Festivals hjemmeside.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko