Nyhed
19. sep. 2019 | 10:53

Se nye perler fra Super16

Foto | Kristian Arbs
En midaldrende kunstner (Mikael Birkkjær) og hans nevø (Mathias Hjortdal) kaster sig i Et tårn af to ud i en tvekamp på grund af forskellige visioner.

Stift bekendtskab med nogle af dansk films største talenter, når vi på Ekkos hjemmeside eksklusivt viser foreningens anmelderroste midtvejsfilm.

Af Nicki Bruun

Det hører til sjældenhederne, at skolefilm – altså værker produceret på en filmuddannelse – scorer maksimale seks stjerner.

Men det er sket for midtvejsfilmene fra tiende årgang af filmuddannelsen Super16. Filmmagasinet Ekkos anmelder er faldet pladask for det hårdtslående drama om overgreb på arbejdspladsen, En flirt.

Zinnini Elkington og manusforfatter Marianne Lentz’ lille perle kan fra 19. september til og med 1. oktober ses på Ekkos hjemmeside sammen med de fem andre midtvejsfilm fra nogle af landets mest talentfulde filmskabere.

De tæller instruktøren Kristian Håskjold, der sidste år vandt hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards for parforholdsdramaet Forever Now.

Han er nu aktuel med Krokodilletårer, hvor en ung mand forsøger at genetablere kontakten med sin biologiske far.

Eksotiske eksperimenter
Repræsentanter for hele årgangen fortæller i et interview med Ekko, at Super16 får folk i udlandet til at falde bagover af benovelse, når de hører om den unikke forening.

Det forstår man godt, for det er ganske enkelt imponerende, hvor højt et niveau, der er i filmene fra den selvstyrende filmuddannelse.

De seks midtvejsfilm bevæger sig ud i eksotiske miljøer med et eksperimenterende blik. Manuskriptforfatteren Henrik Binger har i samarbejde med instruktørerne Jacob Krzysztof Glogowski og Hannah Elbke skrevet Et tårn af to og Bleed, der henholdsvis foregår blandt kunstnere og rollespillere.

Imens har manuskriptforfatteren Malthe Jagd Miehe-Renard sammen med Simon Mortensen og Glen Bay Grant skrevet henholdsvis Pinkies begravelse og World of Content.

Førstnævnte er et sorthumoristisk drama med døden på passagersædet, mens den anden er en samtidssatire om en YouTuber, der fortaber sig i sin selvskabte medieverden.

God fornøjelse med alle seks film!

Kommentarer

Super16

Uafhængig filmuddannelse grundlagt i 1999.

Fra 19. september til 1. oktober viser Ekko midtvejsfilmene fra årgang #10.

Se dem her.

© Filmmagasinet Ekko