Nyhed
12. aug. 2019 | 12:23

Hollywood-film droppes efter masseskyderier

Foto | Darran Tiernan
Crystal (Betty Gilpin) er en af de personer fra samfundets top, som i The Hunt går på jagt efter knap så velstillede mennesker. Men nu er den blodige satire blevet stoppet kort før premieren.

En satirisk thriller om elitens jagt på andre mennesker er blevet trukket tilbage efter dødelige angreb og beskyldninger om racisme fra Donald Trump.

Af Nicki Bruun

Efter de seneste masseskyderier i USA har filmselskabet Universal besluttet ikke at give en film med titlen The Hunt premiere på den planlagte dato 27. september.

Det er ifølge branchemediet Variety en beslutning truffet sammen med filmskaberne, hvis satiriske thriller handler om en elitær gruppe, der jagter mennesker for sjov ude i skoven.

De jagede bliver i manuskriptet angiveligt kaldt ”the deplorables”, der på dansk kan oversættes til ”de skammelige”.

Det er det udtryk, som Hillary Clinton under valgkampen brugte om dele af Donald Trumps vælgerskare.

Filmselskabet havde efter skyderierne rundt omkring i USA droppet markedsføringen af filmen, men bakker efter den aflyste premiere stadig generelt op om kunstnerisk ytringsfrihed.

”Vi vil fortsat distribuere film i samarbejde med modige og visionære filmskabere, som dem bag denne satiriske thriller, men vi forstår, at dette ikke er det rette øjeblik for filmen,” lyder det i pressemeddelelsen.

På nuværende tidspunkt er det tvivlsomt, om The Hunt nogensinde kommer til at se dagens lys i biografen. Ifølge en anonym kilde hos Indiewire er det mest sandsynlige, at filmen en dag kommer på den streamingtjeneste, som Universals moderselskab Comcast arbejder på.

Kritik fra præsidenten
The Hunt
har kendte skuespillere som Hilary Swank og Betty Gilpin fra Netflix-serien Glow på rollelisten.

Den er instrueret af Craig Zobel, som har stået bag afsnit af serierne Westworld og The Leftovers. Forfatterne er Damon Lindelof og Nick Cuse, der er kendt som skaberne af kultserien Lost. Endelig er den produceret af gysermesteren Jason Blums selskab Blumhouse, så det er en stor film, Universal har valgt at trække tilbage.

Foruden den uheldige timing har filmen øjensynligt også en magtfuld modstander i den amerikanske præsident.

Før beslutningen om at droppe premieren langede Donald Trump på Twitter – uden at nævne titlen – ud efter en film, som i amerikanske medier formodes at være The Hunt.

”Filmen på vej er lavet for at provokere og skabe kaos. De finder på deres egen vold og forsøger at skyde skylden på andre. De er de sande racister, som er meget dårlige for vores land!” skrev præsidenten på Twitter.

Trailer: The Hunt

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko